El baix penedès tindrà estudis d'infermeria i magisteri a partir del proper curs

22/04/2009

La Universitat Rovira i Virgili (URV) oferirà a partir del proper setembre una nova oferta d’ensenyaments superiors a la comarca del Baix Penedès. En concret, s’oferiran les carreres d’Infermeria i de Magisteri (especialitat en educació infantil), amb quaranta places de primer curs de cadascuna.

L’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, ha liderat, com a president del consell comarcal del Baix Penedès, la instauració d’aquests nous estudis universitaris. Segons l’alcalde, “no estem parlant només d’ampliació d’estudis, sinó del fet que la comarca, i per tant Calafell, tindrà universitat pública, amb preus públics”. Afegeix que “posem l’educació superior més a l’abast de les famílies i també formarem joves en professions que tenen demanda, perquè l’educació i la sanitat són els eixos de les polítiques socials progressistes modernes”.

El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, explica que amb la implantació dels nous estudis a la comarca, “s'adapta l’oferta a la demanda del territori i s’intenta captar estudiants del Baix Penedès, que, com a norma general, trien universitats de Barcelona pels problemes de mobilitat per anar a Tarragona”. Segons el rector, al Baix Penedès i comarques properes hi ha demanda suficient, segons les matriculacions de cursos anteriors, per cobrir les places d’Infermeria i Magisteri que hi haurà disponibles.

Les dues noves carreres ja estaran adaptades a l’espai europeu d’educació superior (el Pla Bolonya). Els estudis de Relacions Laborals, que s’impartien amb escassísima demanda al centre de Santa Maria del Mar, a Sant Salvador, s’extingiran gradualment en els dos propers cursos, però els alumnes actuals hi podran acabar la carrera.