Urbanisme aprova definitivament la requalificació dels terrenys per a l’institut de segur

27/08/2009

La Comissió d’Urbanisme de Catalunya ha aprovat definitivament la requalificació dels terrenys on es construirà l’edifici definitiu de l’Institut d’Ensenyament Secundari del nucli de Segur de Calafell. Amb aquest tràmit, el departament d’Educació de la Generalitat, que ja va rebre el solar de mans de l’Ajuntament de Calafell el passat mes de juny, pot iniciar quan vulgui les obres.

Ha estat una aprovació que s’ha fet esperar més d’un any, ja que els terrenys, situats al carrer Brasil, eren originalment zona verda i qualsevol canvi en aquesta qualificació obliga a un tràmit més llarg, inclòs un informe favorable de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. D’acord amb la llei, l’Ajuntament ha compensat la pèrdua en altres indrets del municipi.

“El resultat aconseguit és, però, un terreny amb la superfície necessària, la qual cosa no és gens fàcil al nucli de Segur, i en una situació excepcional. Només cal mirar un mapa per comprovar la centralitat d’aquest espai dins del barri”, explica la tinent d’alcalde d’Ensenyament, Teresa Cumplido. El futur edifici de l’IES (actualment funciona en instal·lacions provisionals a un altre indret) serà fàcilment accessible en vehicle “i també a peu des d’una bona part del barri”, segons Cumplido.

Ara, l’objectiu és que el centre pugui estar enllestit durant el present mandat municipal, en principi en el curs 2010-2011. Tot i que el calendari és molt ajustat, s’estan fent totes les gestions per part de l’Ajuntament per tal de comprometre la data més propera que sigui possible. Aquest setembre hi haurà una tanda d’adjudicacions de les obres de nous centres educatius i Calafell està pressionant perquè hi entri l’IES de Segur. En aquest sentit, l’Ajuntament ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat a les famílies del centre: “que sapiguen que la cosa tira endavant i que estem entrant en la fase definitiva, que és la de veure com comencen les obres”.

Imatge de la visita que, mesos enrera, van fer als terrenys l’equip de govern de l’Ajuntament i els