Adjudicades les obres del nou gimnàs i de la plaça dels Terrossets, al nucli antic de Calafell

18/12/2017

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres de construcció del nou gimnàs del nucli antic i d’urbanització de la plaça dels Terrossets. La licitació l’ha guanyat l’empresa Artífex Infraestructuras SLU, per un import de 848.986,35 euros (IVA inclòs). La constructora, a més, ha ofert millores en l’equipament de màquines de fitness del gimnàs i la instal·lació de jocs infantils a la nova plaça.

Es preveu que les obres comencin al llarg del mes de gener i acabin abans del final de 2018. Aquest projecte forma part del Pla de Barris del nucli antic, la vigència del qual acaba precisament el 2018: com que difícilment hi haurà noves pròrrogues, cal enllestir abans.

La finalitat d’aquest projecte és arranjar un espai degradat i convertir-lo en un nou punt d’activitat i vida. El gimnàs serà un equipament que donarà servei a molts nens i nenes, més de 300, que practiquen la gimnàstica al municipi, però també s’hi podran fer altra mena d’activitats i esdeveniments puntuals.

El projecte és d’autor, redactat per BCQ Arquitectes, amb Toni Casamor al capdavant, qui ja va fer el projecte dels entorns del castell i la plaça de Catalunya. El respecte pel context històric de l'emplaçament, sobretot les visuals del Castell, i les seves línies minimalistes dotaran de modernitat un espai desaprofitat del nucli històric. “Aquesta obra reforçarà la centralitat del nucli antic i hi insuflarà, junt amb altres actuacions que s’hi estan desenvolupant, una vida que li és molt necessària”, explica el regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín.