L’escola de vela es traslladarà al Port de Segur

29/08/2016

L’Ajuntament de Calafell i l’empresa Port Segur Calafefll SA han arribat a un acord perquè l’escola de vela es traslladi al recinte portuari. Segons l’acord, s’activarà un espai de 3.000 metres quadrats que allotjarà aquesta activitat, que ja no restarà, doncs, espai a la platja.

Aquest estiu, usuaris de la platja i veïns venien queixant-se de molèsties produïdes per l’activitat nàutica. L’Ajuntament ha rebut moltes queixes per escrit sobre la problemàtica convivència entre els banyistes i els esportistes de l’escola, i ha buscat com resoldre-les.

“La solució que hem trobat és recuperar la zona d’activitats nàutiques que estava prevista en el port i que només havia funcionat esporàdicament anys enrera”, explica l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

Afegeix que “aquest emplaçament està pefectament equipat per a la pràctica nàutica i està separat de la platja, per la qual cosa no ha d’haver-hi cap mena de conflicte”.

L’Ajuntament i l’empresa del port han signat un protocol d’intencions pel qual el consistori adquirirà la cessió d’aquesta zona d’activitats nàutiques. L’Ajuntament no pagarà res per la cessió i es farà càrrec únicament dels costos: quotes de comunicat, cànons, despeses mediambientals...

Quan es materialitzi la cessió, la zona estarà disponible per a qualsevol entitat esportiva relacionada amb el mar, llevat del busseig. S’hi podran impartir cursos teòrics i pràctics de vella lleugera, taules a vela, esquí aquàtic, piraigüisme, caiac i motos aquàtiques. També es podran organitzar activitats i esdeveniments en aquestes modalitats.

Hi haurà la possibilitat de llogar i vendre embarcacions de vela lleugera, amb una eslora màxima de quatre metres, i del material necessari per practicar-la, així com de motos aquàtiques. I també estarà disponible un servei de pupil·latge i varada d’embarcacions de vella lleugera, taules de vela, caiacs i motos nàutiques. La zona destinada a exposició no passarà de 600 metres quadrats.

Aquest acord entra dins de la voluntat de l’equip de govern municipal d’impulsar el Port, no tan sols com a focus d’activitat econòmica, sinó també per dinamitzar la vida associativa, cultural i cívica. La zona d’activitats nàutiques per a entitats se suma al centre cívic que va obrir-se al Port aviat farà un any i que ja necessita una ampliació, atés que la seva disponiblitat horària es va exhaurir ben aviat.

 

Foto: la signatura de l'acord