La triatleta de Calafell Alessia Bertolino aconsegueix nous èxits esportius

25/06/2017

La triatleta de Calafell Alessia Bertolino ha assolit aquest mes de juny nous èxits esportius en la seva disciplina. S’ha proclamat subcampiona al World Championship Challenge Half, en el seu grup d’edat (dones de 45 a 49 anys), a Smarín, a Eslovàquia, en la distància de mig triatló (1,9 quilòmetres de natació, 90 quilòmetres de ciclisme i 21 quilòmetres de cursa a peu) i marcant un crono de 4:55:29.

Bertolino va quedar segona competint amb 129 altres atletes de la seva categoria, en una competició que va aplegar més de 2.500 triatletes de 56 nacionalitats. Va aconseguir aquesta destacada posició bregant contra una calor molt alta i les grans dificultats del circuit, i contra una lesió que arrossega des de fa mesos i que no l’ha deixat entrenar amb la màxima intensitat el ciclisme. Ella mateixa ha declarat que no s’esperava aquest bon resultat.

Per a la triatleta de Calafell, Samorin era un test per l'europeu en la distància Ironman a Frankfurt que tindrà lloc el proper 9 de juliol.

També als Monegros

I després del dur campionat a Eslovàquia, Alessia Bertolino ha pujat al pòdium del Triathlon Monegrosman, celebrat a San Juan de Flumen, a la comarca dels Monegros. Bertolino va pujar-hi per partida triple. Va ser subcampiona absoluta de la classificació femenina i primera veterana (40-50 anys). I finalment, va marcar el millor temps parcial en la prova de ciclisme.

També va haver de lluitar contra una calor sufocant, que va fer retirar-se molts participants, sobretot a la prova de cursa.

Alessia Bertolino és membre del Team Victory Endurance, entrenadora del club Triathlon Vilarenc Aqua i membre del club Triatló.cat. Nascuda a Mòdena (Itàlia) i resident a Calafell, treballa com a monitora de natació i entrenadora esportiva al centre esportiu municipal Vilarenc Aqua.