La mostra d’aliments, gran èxit del Dia Mundial de l’Alimentació Saludable a Calafell

15/10/2012

La mostra de productes de qualitat, i de proximitat que va tenir lloc el passat dissabte, 13 d’octubre a Calafell, va tenir un notable èxit de públic, ja que un gran nombre de persones es va acostar als estands d’aquesta fira per adquirir productes saludables.

L’objectiu d’aquesta mostra era donar a conèixer productes de qualitat i de proximitat, ja que ofereixen una major frescor amb un menor impacte ambiental. Els participants en aquesta mostra eren productors de Calafell i la comarca del Baix Penedès. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, juntament amb altres regidors del consistori, van visitar la mostra.

Així mateix, i com a novetat, durant el Dia Mundial de l’Alimentació Saludable també es van dur a terme diverses conferències, organitzades per les regidories de Joventut i Sanitat de l’Ajuntament de Calafell, amb l’objectiu de fomentar els hàbits alimentaris saludables, sobretot entre la població juvenil, ja que estudis recents alerten de l’augment de problemes de salut en aquesta franja de la població, degut especialment als mals hàbits d’alimentació.

En aquesta jornada hi van participar experts en Salut Pública com Núria Guillén Rey, dietista-nutricionista de l’Hospital Universitari Sant Joan Reus, i professora associada de la Universitat Rovira i Virgili; d’Eduard Mora Díez, metge titulat superior de Salut Pública, del Servei Regional al Camp de Tarragona; i d’Anna Cristina Osanz, doctora en Veterinària, titulada superior de Salut Pública del Servei Regional al Camp de Tarragona. Entre d’altres, aquests experts van parlar sobre com planificar la compra i fer una bona carmanyola, els efectes beneficiosos de beure aigua, i com donar una bona alimentació als fills. Les conferències van ser introduïdes, prèviament, per l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, el regidor de Sanitat, Francisco Clavero, i el regidor de Joventut, Joaquim Vidal.

D’altra banda, i per tal d’incidir directament en la població adolescent i juvenil, la Regidoria de Joventut va realitzar la setmana passada un tast de menjar sa i ecològic, a l'hora d'esbarjo, a l’Institut Camí de Mar (dimecres, 10 d’octubre), i a l’Institut La Talaia (dijous, 11 d’octubre), al mateix temps que se’ls informava sobre el menjar i la dieta saludables.