14/11/2009

La regidoria de joventut fa un taller vers els còctels sense alcohol

La regidoria de Joventut va organitzar ahir divendres un taller gratuït per conscienciar els joves i a la població en general, que es poden degustar còctels sense que continguin alcohol. L’acte es va fer per la tarda al pub ‘Sa Caleta’, que es troba a l’avinguda Sant Joan de Déu a la platja (prop de la Confraria de Pescadors) i en diversos torns, els experts coctelers van elaborar cocktails prescindint de l’alcohol. D’aquesta manera, diversos cops per la tarda, els professionals de la cocteleria van elaborar còctels sense alcohol i a més, van sorprendre els assistents amb una exhibició de Flair, és a dir, de cocteleria acrobàtica.

La regidoria de Joventut va organitzar ahir divendres un taller gratuït per conscienciar els joves i a la població en general, que es poden degustar còctels sense que continguin alcohol.
L’acte es va fer per la tarda al pub ‘Sa Caleta’, que es troba a l’avinguda Sant Joan de Déu a la platja (prop de la Confraria de Pescadors) i en diversos torns, els experts coctelers van elaborar cocktails prescindint de l’alcohol. D’aquesta manera, diversos cops per la tarda, els professionals de la cocteleria van elaborar còctels sense alcohol i a més, van sorprendre els assistents amb una exhibició de Flair, és a dir, de cocteleria acrobàtica.
La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Calafell, Yolanda Almagro va dir ahir que “coincidint en que diumenge vinent serà el Dia Internacional Sense Alcohol i des de la regidoria de Joventut, tal com estem fent quan hi ha dies internacionals, també hem volgut contribuir fent aquest taller amb la col•laboració del pub ‘Sa Caleta’ per que els joves vegin que no és imprescindible veure alcohol ja que també poden gaudir de bons còctels sense la necessitat de veure alcohol”. Almagro va congratular-se de la bona participació de joves i no tant joves, “estan participant molts joves que estan degustant aquests còctels que no porten alcohol però són molt sorprenents i segur que amb gustos que fins ara desconeixien”. La regidora de Joventut va dir que continuaran potenciant aquesta pedagogia, “cal conscienciar els joves que quan fan una festa particular o van de copes als bars o cocteleries, tenen al seu abast un ampli ventall de propostes que no contenen alcohol i que són molt bons i saludables”. La regidora va afegir ahir que “d’aquesta manera conscienciem als joves que no vagin beguts, hem de pensar que quan van beguts no tenen respecte a les altres persones, per les nits es pot anar de gresca deixant de banda l’alcohol, és un hàbit saludable que volem potenciar entre els joves”.

Varietat

Entre els diversos còctels sense alcohol que ahir es van elaborar, destaquen el ‘Fruit Ponch’ amb suc de taronja, suc de pinya i granadina, el ‘Shirley Tempel’ que conté ginger ale i granadina, el ‘Blue Hawai’ amb suc de pinya i blue tropic, el còctel ‘Florida’ que s’elabora amb suc de taronja, suc de pinya, tònica i granadina, el ‘Prohibition’ amb suc de pinya, suc de taronja i suc de nabiu (aràdano). També es va ensenyar com s’elaboren altres còctels com el ‘Virgin Colada’ amb colada mix i suc de pinya, el tradicional ‘San Francisco’ que porta suc de llimona, suc de taronja, suc de pinya, suc de préssec, suc de pera, xarop de maduixa i plàtan i granadina. El còctel ‘Kiwi Fashion’ s’elabora amb suc de pinya, llima, kiwi i licor de poma sense alcohol, mentre que l’’Olimpo mandarín’ es fa amb suc de pinya, llima, suc de maracuià i monin de mandarina. Finalment, un dels còctels sense alcohol que segons els experts, te molta acceptació és l’anomenat ‘Lady Sour’ que porta llima, sucre, menta, suc de pinya i sprite.