Els delictes han baixat un 15% a Calafell en els darrers cinc anys

30/05/2017

Els fets delictius han baixat un 15% a Calafell en els darrers cinc anys. Tot i que des de 2012 ençà hi ha hagut, com és normal, repunts d’alguns tipus de delictes, la tendència és clara i ha estat saludada amb optimisme moderat per la darrera junta local de seguretat celebrada.

El delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Óscar Peris, ha explicat que “aquí a Calafell hem constatat una tendència que també es dóna a la demarcació: la caiguda dels fets delinqüencials”. Peris ha afegit que “les dades criden a un cert optimisme moderat. Tot i així no hem de baixar la guàrdia i atendre fenòmens nous. Hem de fer seguiment de temes com el topmanta i altres, amb discreció, precisió i la màxima col·laboració entre els cossos policials”.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha indicat que “s’estan veient els resultats de la feina que fan tots els cossos de seguretat”. Ferré ha recordat les dades de 2016, exercici durant el qual els fets delictius van baixar un 4,3% en relació a l’any anterior i “els que es van resoldre i aclarir van pujar un 2,3%”.

A la junta local de seguretat s’ha donat compte, a més, de xifres positives pel que fa a la reducció de delictes que causen una especial alarma social a Calafell. Per exemple, la caiguda del 33% dels delictes contra la salut pública, pels dispostius que s’han fet al carerr Monturiol, on es concentra l’oferta de lleure nocturn, durant l’estiu passat. També s’han reduït en un 23,2% els robatoris amb força en domicilis, que ens els darrers temps havien pujat, però que ara s’han pogut controlar.

En xifres absolutes, durant 2016 es van registrar a Calafell 2.196 fets delictius, quan el 2015 n’hi havia hagut 2.294. El 55,7% de casos va ser atés per la Policia local, i el 44,3% restant, pel cos dels Mossos d’Esquadra.