Calafell treu a subhasta les obres de remodelació del carrer de Mar, al nucli antic

04/10/2017

L’Ajuntament de Calafell ha tret a subhasta les obres de remodelació del carrer del Mar, al nucli antic. Aquest projecte, amb un cost de 486.490,19 euros, inclou la renovació dels carrers Sant Joan i Cal Viola i de part del passatge del Sol.

Aquest projecte forma part de l’empenta final al Pla de Barris del nucli antic que s’està fent en els darrers mesos. La vigència del Pla, i de les subvencions corresponents, acaba a finals de 2018 i, com que difícilment hi haurà noves pròrrogues, cal enllestir abans. En aquest sentit, el termini de les obres del carrer de Mar és de cinc mesos, i s’espera començar a principis de l’any vinent.

La principal mancança que quedarà resolta amb les obres és l’extrema estretor de les voreres. La solució, com a la resta de carrers remodelats del Pla de Barris, serà una plataforma única. També l’estètica serà comú a la de les vies ja reformades, com els carrers Torredembarra, Barceloneta, de l’Església o al mateix carrer Jesús, amb un empedrat de llambordes.

També es renovaran les xarxes de serveis (enllumenat, aigua, clavegueram...). I se suprimiran tots els clabejats aeris, perquè el carrer de Mar guanyi qualitat estètica. Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “tot i que el trànsit és de baixada, no podem ignorar que de pujada i per als vianants és una de les principals entrades de vianants cap al nucli històric i cap al Castell, el gran monument del nucli i un dels més importants del municipi”.

El carrer de Mar és, junt amb el carrer Jesús, també en obres de renovació, una de les artèries principals del nucli del Poble de Calafell. Les obres, per tant, ocasionaran molèsties, però s’està preparant un dispositiu per minimitzar-les al màxim.