L’ajuntament de calafell adjudica, per subhasta, al grup nest l’antic solar de la guàrdia civil

01/12/2005

Calafell, 1 de desembre.- El grup NEST, Promoción de Viviendas S.L, de Saragossa, ha estat l’empresa adjudicatària de la subhasta de l’antic solar de la Guàrdia Civil de Calafell, que està situat al passeig marítim, entre l’avinguda Sant Joan de Déu i el carrer Salvador Espriu.
Es tracta d’un solar, que té 1.500 metres quadrats, recuperat després de molts anys de negociacions, situat en un espai que fa que la millor opció sigui la venda, ja que justament per la seva ubicació el fa desaconsellable per habitatge públic o equipaments. Una actuació que permetrà aconseguir uns ingressos que es destinaran a les inversions al municipi sense haver de pujar els impostos als ciutadans.
La previsió municipal d’inversions per aquest any va ser de 4,7 milions d’euros. Abans de posar a subhasta el solar, el consistori va encarregar dues taxacions. L’Ajuntament va decidir que el preu de sortida per a la subhasta fos el més alt de les dues taxacions. Tot i que era una aposta arriscada i que, fins i tot, feia pensar a alguns sectors que el solar mai no es vendria per aquest preu, l’Ajuntament va decidir fixar el preu de sortida en 8,2 milions d’euros.
Aquest matí, la mesa de contractació de l’Ajuntament ha obert les pliques i s’ha comprovat que l’única empresa que s’ha presentat a la subhasta, el Grup NEST, Promoción de Viviendas S.L havia presentat una oferta a l’alça per valor de 8,5 milions d’euros, és a dir, 300 mil euros més del preu de sortida.
L’Alcalde de Calafell, Joan Olivella, s’ha mostrat “molt satisfet per aquesta operació ja que permetrà seguir millorant el municipi i fer inversions importants en començar l’any 2006. Amb aquesta acció, hem demostrat que amb imaginació es poden aconseguir recursos econòmics sense haver d’incrementar la pressió fiscal”.
Per la seva banda, el regidor de Territori, Josep Parera, ha assenyalat que “és una operació molt important i necessària. Tan necessària com va ser evitar la pèrdua d’aquest solar, que es va produir l’any 2001, per deficiències en la gestió del equip de govern d’aleshores. Si no fos per les gestions que es van fer posteriorment, amb un nou govern el 2002, el municipi no podria disposar avui d’aquests diners, els qual han de servir per fe les inversions que el municipi necessita i està demanant”.
A partir dels ingressos aconseguits mitjançant la venda d’aquest solar, l’Ajuntament de Calafell destinarà un milió d’euros per a una part de la urbanització del passeig marítim de Segur; 320 euros a la rehabilitació de la Masia Vilarenc; 132 mil euros a expropiacions de la carretera de Segur; 348 mil a una part de la urbanització de Segur de Dalt; 610 mil euros a les obres de remodelació dels Sector 8 de Calafell Platja; que va des de la carretera d’en Ralet fins el carrer Sant Pere, i 2,3 milions d’euros a la compra de sol i edificis.
Aquestes inversions suposen 4,7 milions d’euros, els quals estaven pressupostats en l’exercici 2005. Com que ara hi ha 3,8 milions d’euros més, l’Ajuntament estudiarà de quina manera els destinarà a inversió, i els inclourà al pressupost de 2006.