38 cursos de formació per a empreses, i persones aturades o que vulguin millorar les seva situació laboral

06/09/2013

La Regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell ofereix aquest curs 2013-2014 un total de 38 cursos de formació. Aquests cursos estan destinats a donar resposta a les necessitats de formació de les empreses del municipi, així com  donar eines a les persones aturades perquè trobin un lloc de treball, i millorar les perspectives laborals d’aquelles persones que ja tenen una feina.

“Som conscients del greu problema que tenen els ciutadans de Calafell a l’hora de trobar una feina,i per això un dels principals objectius de l’Ajuntament de Calafell és donar una formació adequada que faciliti la recerca d’un lloc de treball”, explica l’alcalde de Calafell, Joan Olivella.

Des de “Calafell Formació”, la branca formativa de la Regidoria de Treball, s’ofereixen cursos en diferents modalitats formatives, com són: la formació presencial, semipresencial i la modalitat online. Els cursos van dirigits a qualsevol persona en edat laboral, sigui quina sigui la seva situació laboral actual, tot i que pel que fa als cursos de pagament, hi ha descomptes per a les persones en situació d’atur.

“L’objectiu de la Regidoria de Treball és formar candidats amb un bon perfil professional, de manera que quan una persona vulgui optar a una oferta de treball compleixi els requisits exigits per l’empresa i així poder ser contractada”, explica la regidora de Treball,Sandra Suàrez.

Per això la programació de cursos es fa d’acord amb les necessitats formatives demandades per les empreses de la comarca, i les mancances que tenen les pròpies persones en recerca de feina per accedir a un lloc de treball. A través de “Calafell Empresa” i “Calafell Ocupació”, la Regidoria de Treball està en contacte amb totes aquelles persones en recerca activa de feina, ja sigui persones en situació d’atur o persones que volen millorar el seu lloc de treball, i és a partir d’aquí on es detecten aquestes necessitats.

En aquest sentit, cal destacar, com a novetat d’aquest any, els cursos d’aprenentatge de l’idioma Rus. La programació d’aquest rus respon, d’una banda, a què el coneixement d’idiomes és una de les mancances detectades des de Calafell Ocupació. A més, el coneixement específic de l’idioma rus és un dels requisits que aquest estiu han començat a demanar les empreses quan han buscat personal.

Una altra de les novetats destacades és el curs de Disseny i programació d’aplicacions web, un curs de 240 hores de formació online però que cada quinze dies comptarà amb una sessió presencial, per tal de reforçar els continguts i aclarir tots els dubtes que es tenen durant el procés d’aprenentatge online. Aquest és un curs per aprendre una professió en futur, tant per treballar per compte d’altri com per emprendre i crear el propi lloc de treball, i compta amb una subvenció del 80% del seu cost.

A més, des de la Regidoria de Treball també s’ofereixen un ventall de cursos de formació online autoavaluats. Són cursos oberts durant tot l’any, i la persona els pot fer al seu ritme i iniciar el curs quan es vulgui. Aquests cursos estan dirigits tant a persones que esta a l’atur com aquelles que estan treballant i volen complementar la seva professió i experiència. Els diferents cursos s’han definit en funció de les necessitats detectades tant per part de candidats com les empreses. Així, per exemple, hi ha cursos d’Ofimàtica avançada, Comptabilitat, Nòmines,etc.

Finalment, també hi ha una altra línia de formació online que està enfocada bàsicament a persones emprenedores i empresàries. Aquesta formació s’ha definit en funció de les necessitats detectades a través dels diferents serveis que ofereix Calafell Empresa: Gestió de PIMES i Autònoms, Creació d’una botiga online, Innovació i creativitat, Disseny i edició de newsletter, Creació i disseny de la teva pròpia publicitat,etc. En defintiva, són cursos que pretenen  donar eines per a la gestió i el dia a dia a autònoms i petits/es empresaris/àries.