Comença la selecció del personal per als plans d’ocupació que començaran a Calafell a final d’any

11/12/2017

Aquesta setmana comença la selecció del personal per als plans d’ocupació que s’iniciaran a Calafell a finals de desembre. Enguany ha canviat la normativa i és el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) qui, a través de la seva oficina del Vendrell, fa una preselecció entre les persones que compleixen els requisits. Fet aquest triatge per part del SOC, l’Ajuntament fa la selecció final amb els candidats que li són derivats.

És important tenir en compte que s’han produït aquests canvis, perquè no hi hagi cap malentés sobre el funcionament del procés de selecció. Hi ha totes les garanties, simplement el SOC intervé més en la fase inicial. També cal recordar que hi ha requisits temporals importants: per exemple, que per ser contractat a un pla d’ocupació no n’hi ha prou d’estar inscrit com a desocupat, sinó estar-hi des de fa un mínim de temps.

Enguany, l’Ajuntament de Calafell oferirà 19 contractes temporals (de 6 o 12 mesos, segons els casos), a jornada completa. El contracte inclou accions formatives. El SOC ha aprovat una subvenció de 263.618,72 euros, que permetran cobrir aquests salaris i el d’un coordinador, que se seleccionarà de la borsa de treball de tècnics que manté l’Ajuntament.

Quinze de les persones contractades faran treballs de reforç al manteniment de l’espai públic: senyalització viària, pavimentació, mobiliari urbà, neteja de torrents... Dues persones es dedicaran, durant un any, al manteniment de les escoles, en petites reparacions en instal·lacions i edificis i en tasques de reforç a la prevenció de la legionel·la. Finalment, hi haurà dues contractacions per places d’informador mediambiental.