Museu Casa Barral

Al llarg de les darreres dècades, la fesomia del litoral calafellenc ha viscut canvis considerables. Poc a poc, han anat desapareixent les botigues de pescadors, element característic del nucli de la Platja durant segles.

L'any 1999 l'Ajuntament de Calafell va adquirir una de les poques botigues de pescadors que encara es conserven a primera línia de mar: la Casa Barral. Amb l'adquisició d'aquest emblemàtic edifici i del llegat literari del poeta barceloní, l'Ajuntament de Calafell perseguia un doble objectiu. D'una banda, conservar un dels pocs testimonis arquitectònics del passat mariner del municipi. De l'altra, donar veu a un dels cronistes més interessants del passat recent de Calafell: Carlos Barral; editor, escriptor, polític i, en definitiva, figura polifacètica arrelada a Calafell des de la seva infància.

Museu Casa Barral

Passeig Marítim Sant Joan de Déu, 18
43820 Calafell
Telèfon: 977 69 90 11
Correu electrònic: casabarral@calafell.cat

El Museu Casa Barral, establert a l'antiga botiga de pescadors on el poeta va viure a Calafell, va obrir les seves portes el 8 de setembre de 2004.

Des de la seva obertura, la Casa Museu ha rebut prop de 10.000 visitants i ha estat escenari de nombroses activitats de diferents característiques: concerts, presentacions de llibres, xerrades i conferències, lectures de poesia, jornades literàries, tallers d’escriptura, exhibicions d’oficis tradicionals, sessions de contes infantils, etc.

En aquest sentit, la voluntat del Museu Casa Barral és, a més a més d’estudiar i difondre el passat mariner del municipi i l’obra literària i editorial de Carlos Barral, posar al servei de la ciutadania un espai on les persones interessades en la literatura i la cultura en general trobin resposta a les seves inquietuds.