30/06/2020

Alumnes de l’escola Castell de Calafell guanyen el premi de platges innovadores de la Costa Daurada

Certamen per convocar els infants, a través de la seva mirada, a dissenyar el turisme familiar del futur

Els alumnes de quart curs de l’escola Castell de Calafell han obtingut el primer premi del projecte TurisTIC Challenge, en la categoria “Platges innovadores”. Aquest certamen, convocat per la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada i la Fundació Creativació, ha cridat els nens i les nenes a dissenyar, a través de la seva pròpia mirada, el turisme familiar del futur a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

El projecte guanyador de l’escola Castell de Calafell, “Em puc banyar a la platja”, planteja crear una aplicació per consultar les condicions de la platja, accedir a la informació necessària sobre els serveis que s'hi troben i que alhora permeti el lloguer de serveis i la reserva d’activitats. L’alumnat proposa que aquesta aplicació pot estendre’s a tot el litoral de la Costa Daurada.

Des de l’escola, expliquen que la finalitat del projecte és aconseguir que l’alumnat adquireixi una sèrie d’eines necessàries per entendre i ser capaç d’intervenir activament en el món en el qual està creixent. I que s’ha seguit un procés ordenat i sistemàtic per dinamitzar el projecte: des de l’anàlisi del repte fins a la presentació de la proposta o solució.

També recorden que el projecte s’ha fet al llarg de tres mesos. Al principi, durant el mes de febrer i primers dies de març, es va treballar a l’aula en petits grups. A partir de la suspensió de les classes presencials per l’emergència sanitària, la feina va continuar per via telemàtica.
 
L’escola vol felicitar a tot l’alumnat de quart per la feina realitzada i sobretot a la Júlia, el Marc, l’Alba i el Pablo, autors del treball original. Una felicitació a la qual se suma l’Ajuntament de Calafell.

Projectes rellevants que podrien fer-se realitat

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha volgut destacar una selecció de projectes que es traslladaran al sector privat i als agents públics del sector turístic perquè avaluïn la seva viabilitat i implantació. Entre aquests,  hi ha tres propostes que han estat considerades com les més rellevants per l’aportació que fan dins de cadascuna dels àmbits de treball proposats. Entre ells, el presentat per l’escola Castell de Calafell.