02/04/2024

Aprovat el Pla d’acció municipal per a aquest mandat, que preveu 100 accions fins al 2027

Les propostes han sorgit d’un procés de participació ciutadana

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat el Pla d’accíó municipal (PAM) per al mandat 2023-2027. El document preveu 100 accions, pressupostades econòmiques i amb un calendari de realització. Aquestes actuacions han sorgit d’un procés de participació ciutadana, que va incloure una consulta i diverses sessions temàtiques de debat.

El PAM, també conegut com a Pla de Mandat, serà el full de ruta que estableix i prioritza els objectius i línies estratègiques, així com els projectes concrets, que l’Ajuntament es compromet a dur a terme en aquest període de quatre anys.

La tinent d’alcalde de Govern Obert, Helena Rubio, explica: “El conjunt d'accions s'ha dissenyat per a ser materialitzades durant aquest mandat polític i pretenen aconseguir un objectiu: fer canvis en la ciutat que facilitin una millor qualitat de vida als veïns i veïnes, fent un Calafell amable, equitatiu i solidari. Un lloc on es visqui millor”.

Aquest PAM té una de les seves singularitats en el fet que les propostes que inclou són fruit d’un ampli procés de participació ciutadana, desenvolupat amb anterioritat a la seva elaboració final. L’Ajuntament va encarregar-ne la direcció a Ceres, un gabinet d’opinió  pública de reconegut prestigi i un elevat coneixement del municipi, per haver-hi fet altres treballs anteriors.

En aquest procés doble van recollir-se 296 propostes, segons aquesta distribució:

  • 187, a la consulta.
  • 109, a les sessions de debat.

Després d’agrupar les que eren similars, van quedar 143 propostes finals.

D’aquest total, 36 propostes ja s’estaven realitzant i es mantenien en el PAM; 33 s’inclourien amb modificacions, i 46 no  podien ser incloses per diverses raons.

A partir d’aquí, es va formular una proposta d’estructura del PAM 2023-2027 en cinc àmbits:

  • Ciutat oberta, participativa i connectada.
  • Ciutat per a viure i conviure.
  • Ciutat accessible i equipada.
  • Promoció de la ciutat.
  • Ciutat ecològica.


Helena Rubio conclou: “Els reptes de Calafell com a municipi han d’integrar-se també en reptes globals, com els que marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible, adoptats en l’àmbit mundial”.

I diu també: “Aconseguir un municipi on es visqui bé no és contradictori amb lluitar per posar fi a la pobresa, protegir el ploneta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat, entenent que les accions que es fan en un territori afecten inevitablement a d’altres”.

 

Més informació