16/09/2022

Aquest 16 de setembre comencen les votacions de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2023 de Calafell

Les persones empadronades de més de 16 anys podran votar fins al 28 d’octubre

Aquest divendres, 16 de setembre, comença la votació de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2023 de l’Ajuntament de Calafell. Hi podran participar les persones empadronades de més de 16 anys. El vot, que acabarà el proper 28 d’octubre, es farà a la plataforma de participació electrònica decidim.calafell.cat, però també s’han habilitat mecanismes de votació presencial per fer-ho fàcil a tothom.

Les propostes finalistes són un total de 40. Cada persona pot votar diferents propostes fins a exhaurir el límit de 500.000 euros, que és l’import que l’Ajuntament sotmet a decisió directa de la ciutadania. Totes les iniciatives finalistes han passat el filtre de viabilitat tècnica, compleixen el reglament de pressupostos participatius i han estat validades pel Consell Ciutadà, el màxim òrgan de participació municipal.

Les propostes que es votaran poden consultar-se en l’annex a aquesta notícia.

L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament posa diversos recursos a disposició de la ciutadania que no tingui connexió a Internet o no estigui avesada a fer servir plataformes electròniques de participació. Aquestes persones poden anar, de dilluns a divendres i de 10 a 13 hores, al centre cívic Cinema Iris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol. Hi trobaran equip informàtic amb connexió i suport humà per votar i també per registrar-se, si és el cas.

A més, hi haurà carpes participatives on poden exercir el vot. Aquestes carpes estaran als mercadals setmanals del municipi. També s’instal·laran a les urbanitzacions i als diferents barris. El calendari de carpes s’anirà actualitzant a decidim.calafell.cat i se n’informarà a les xarxes socials municipals.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, destaca que “una altra vegada, la resposta de la ciutadania a l’hora de plantejar propostes ha estat exemplar i hom podrà triar entre un elevat nombre d’idees”. Rubio afegeix el seu agraïment a “totes les persones que han presentat la seva proposta, ja que és la base del procés participatiu i de la possibilitat de millorar el municipi amb la intervenció activa de la ciutadania”.