04/10/2021

Aquest dilluns comencen les votacions de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2022 de Calafell

Les persones empadronades de més de 16 anys podran votar fins al 29 d’octubre

Aquest dilluns, 4 d’octubre, comença la votació de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2022 de l’Ajuntament de Calafell. Hi podran participar les persones empadronades de més de 16 anys. El vot, que acabarà el proper 29 d’octubre, es farà a la plataforma de participació electrònica decidim.calafell.cat.

Les propostes finalistes són un total de 28. Cada persona pot votar diferents propostes fins a exhaurir el límit de 500.000 euros, que és l’import que l’Ajuntament sotmet a decisió directa de la ciutadania. Totes les iniciatives finalistes han passat el filtre de viabilitat tècnica, compleixen el reglament de pressupostos participatius i han estat validades pel Consell Ciutadà, el màxim òrgan de participació municipal.

Recordem que per participar en els pressupostos participatius cal estar registrat a la plataforma decidim.calafel.cat. Hi ha un sistema per autentificar el vot electrònic. És un sistema semblant al que s’usa quan fem algun pagament per internet i l’entitat bancària ens envia un sms amb un codi per completar l’operació. A les persones que estiguin votant se’ls demanarà un mòbil al qual enviar-los el codi, que serà imprescindible per completar la votació.

A més, l’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament posa diversos recursos a disposició de la ciutadania que no tingui connexió a Internet o no estigui avesada a fer servir plataformes electròniques de participació. Aquestes persones poden anar, de dilluns a divendres i de 10 a 13 hores, al centre cívic Cinema Iris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol. Hi trobaran equip informàtic amb connexió i suport humà per votar i també per registrar-se, si és el cas.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, destaca que “una altra vegada, la resposta de la ciutadania a l’hora de plantejar propostes ha estat exemplar i hom podrà triar entre un elevat nombre d’idees”. Rubio afegeix el seu agraïment a “totes les persones que han presentat la seva proposta, ja que és la base del procés participatiu i de la possibilitat de millorar el municipi amb la intervenció activa de la ciutadania”.