10/05/2020

Aquesta setmana tornen els mercadals, només amb parades d’alimentació i mesures de seguretat

Aquesta setmana tornen els mercadals, només amb parades d’alimentació i mesures de seguretat

La fase 1 del pla de desconfinament permet el retorn dels mercats setmanals al municipi de Calafell. Serà només amb parades d’alimentació i amb mesures per mantenir la distància de seguretat. Entre aquestes mesures hi ha una redistribució de les parades per garantir-ho.

Així doncs, dimarts vinent, 12 de maig, tornarà a funcionar el mercadal de Calafell. I el divendres, 15 de maig, el de Segur de Calafell. “Cal insistir, però, en la idea que no serà el mercadal al qual estem acostumats, sinó un amb moltes menys parades i amb molt espai entre elles, tant al frontal com als laterals. I on de moment només es vendran productes d’alimentació”, explicat el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos.

Cal tenir en compte, que la desescalada preveu que es pugui obrir una quarta part de les parades habituals, amb un aforament màxim del 30%. Els horaris seran els habitals, de 8 a 14 hores.

Aquestes són les mesures:

Mercat de Calafell
Les parades s’instal·laran a les calçades del Passeig de la Unió, de forma que el propi passeig quedi lliure. Les parades tindran una separació lateral d’un mínim de dos metres. Al davant, tindran un espai de cinc metres. Per afavorir la distància entre compradors, el pas per cada calçada només podrà ser en un sentit: sempre per la calçada de la dreta. En concret, en sentit descendent, pel costat del Parc de la Sínia; i en sentit ascendent, pel del Parc del Vilarenc.

Mercat de Segur
Les parades s’ubicaran a la plaça Lola Boronat i al carrer Baixador, des de l’estació al carrer Pisuerga. Al carrer Baixador només hi haurà parades al costat de la via, amb dos metres de separació lateral. A la plaça Lola Boronat hi haurà dues parades davant mateix de l’estació, amb la mateixa distància entre elles. El circuït dels vianants haurà de ser només d’un sentit, en direcció a Cunit. Podran sortir pels carrers Xúquer, Segura i Pisuerga.

Mesures generals

–L’Ajuntament desinfectarà la zona de mercat tant abans com després de la seva celebració.

–Només es podrà realitzar la venda dels productes següents: alimentació, begudes, alimentació animal i productes higiènics. També es podran vendre planter d’horta.

–S’hauran de complir les mesures establertes de seguretat i higiene.

–Els marxants hauran d’estar equipats amb mascaretes, guants i gel desinfectant. També hauran de garantir la neteja de les parades i responsabilitzar-se de la cura en el contacte amb els articles a la venda durant tota la jornada comercial. En particular, els compradors no podran tocar els productes, excepte que sigui amb guants d’un sol ús quan el paradista pugui facilitar-los.

–Venedors i compradors hauran de mantenir una distància de seguretat de dos metres. La distància s’haurà de senyalitzar.

–Només podrà haver-hi una persona davant de la parada.

–Els accessos es regularan per evitar aglomeracions i garantir que no se supera 1/3 de l’ocupació de l’espai. Quan s’arribi al màxim, no es permetrà accedir a ningú fins que surti un nombre suficient de persones.

–Sempre que sigui possible, els pagaments es faran sense efectiu, mitjançant targeta sense contacte. S’hauran de desinfectar regularment els teclats de l’aparell.

–Com en el cas de totes  les activitats que tornen a arrancar, no hi poden participar persones diagnosticades o amb sintomatologia de la Covid-19, ni venedors, ni compradors.

 

L’Ajuntament demana la màxima implicació de tothom en el compliment d’aquestes normes i de les indicacions que doni el personal municipal o agents de l’autoritat. Es tracta de prevenir contagis i no dificultar la recuperació de l’activitat comercial durant el període de desescalada.