06/01/2023

Calafell compta actualment amb 10 llicències de taxi

Aquí trobareu informació sobre els professionals que ofereixen el servei

El municipi de Calafell compta actualment amb 10 llicències de taxi. Corresponen a vehicles perfectament retolats i identificats per a prestar el servei de taxi. És a dir, els que, d’acord amb la normativa vigent, poden recollir passatge dins del terme municipal i fer recorreguts interns. És una mesura per a evitar l’intrusisme en el sector.

Aquesta informació servirà, a més, perquè els clients no tinguin dubtes de si agafen un taxi legal, amb llicència a Calafell. Els recorreguts que s’iniciïn dins del terme municipal, així com els desplaçaments interns pel municipi, han de ser realitzats per vehicles amb llicència de l’Ajuntament. Passa a tots els municipis i no és cap anormalitat.


El tinent d’alcalde de Mobilitat, Miguel Ángel Perín, explica que “els taxis estan perfectament retolats per tal que els clients no tinguin cap dubte”. Perín afegeix que “hi ha una competència irregular que no és que se salti la llei, sinó que perjudica els professionals del sector del nostre municipi”.

“Hi ha una competència deslleial per part de taxis d’altres municipis, atrets pel moviment de la temporada turística alta o pel lleure nocturn tot l’any”, diu el tinent d’alcalde. Però hi ha una problemàtica afegida, la dels pirates que usen vehicles particulars il·legalment, sense llicència ni cap garantia de seguretat i que rebenten preus.

No resulta fàcil actuar, perquè els “pirates” acostumen a argumentar que recullen amics i que no hi ha transacció econòmica. No obstant, hi ha denúncies cursades arran de vehicles que han estat detectats repetidament, i durant moltes hores seguides, en punts clau, com la zona de lleure nocturn.

“La millor manera per acabar amb els ‘pirates’, no obstant, és la conscienciació dels usuaris i, per descomptat, la informació que faciliti l’Administració per tal que tothom pugui estar al cas”, diu Perín. “Només així complirem la llei i farem sostenible un sector de l’economia local”, afegeix.


Aquests són, actualment, els taxis amb llicència del nostre municipi:


Titular llicència: Jaume Juncosa Ferrer     
Places: 5
Telèfon: 629 944 151


Titular llicència: Salvador Lorente Salgado
Places: 5
Telèfon: 679 417 535


Titular llicència: Laura Torres López
Places: 5 (vehicle adaptat)
Telèfon: 658 122 704


Titular llicència: Roberto Andrés Mortes
Places: 5     
Telèfon: 699 345 286


Titular llicència: José A. Alonso Peredo
Places: 8     
Telèfon: 651 137 956


Titular llicència: Manuel Lucenilla Romero
Places: 8
Telèfon: 670 791 670


Titular llicència: Oscar Prado Jiménez
Places: 8
Telèfon: 609 234 509


Titular llicència: José A. Rueda Guzman
Places: 8
Telefon: 656 826 333


Titular llicència: Autolux
Places: 7 (vehicle adaptat)
Telèfon: 613 262 067


Titular llicència: Taxis Baix Penedès 24 HRS
Places: 8
Telèfon: 608 696 030