30/10/2015

Calafell ja és destinació de turisme sénior europeu

El municipi rep l'homologació i els tour-operadors ia gents de viatge ja poden comercialitzar les estades

Calafell ha rebut l'homologació com a destinació del programa Europe Senior Tourism, edició 2015/2016, que promou la Sociedad EStatal para la Gestión de la Innovación y las Tecnologías Turísticas, depenent del govern central. A partir d’aquest 28 d'octubre, tots els operadors homologats dins d'aquest programa  poden incloure Calafell com a destinació en els seus plans de comercialització.

Europe Senior Tourism és un projecte pioner a nivell internacional. És un programa de viatges per estades d'octubre a maig en hotels de 3 i 4 estrelles, impulsat per la Secretaria d'Estat de Turisme, dirigit als sèniors europeus a partir de 55 anys, que desitgin gaudir d'unes vacances actives compartint experiències. El principals objectius del programa són la reactivació de l'activitat econòmica, la creació i manteniment de l'ocupació en el sector turístic, la lluita contra l'estacionalitat turística i la promoció de l'oferta turística de les destinacions homologades.

“L’objectiu prioritari és afavorir l’activitat turística durant tot l’any i, per tant, la creació i manteniment de l’ocupació en el sector turístic. És una política activa d’ocupació per a Calafell”, explica la regidora de Turisme, Maite González.

González afegeix que “és clau el suport que s’hi pugui donar localment, a través de la bonificació de places, descomptes o gratuïtats de serveis inclosos en el paquet turístic, o descomptes i gratuïtats en activitats complementàries”. Segons la regidora, “el suport del sector hoteler és bàsic, però l’Ajuntament de Calafell també posa sobre la taula un seguit de propostes específiques, a més de l’oferta cultural, esportiva i gastronòmica general del municipi”.

El municipi oferirà als visitants d'aquest programa, entre altres coses, un descompte del 50% en el tiquet conjunt per a la visita del Patrimoni de Calafell. Es farà publicitat i es donarà als operadors la facilitat en cas necessari, per utilitzar algunes de les infraestructures municipals, com ara el teatre Joan Colet. També s'oferirà als operadors la possibilitat de conèixer Calafell de primera mà, mitjançant l'organització de diverses activitats promocionals, sobretot adreçades als touroperadors i agents de viatges que ho considerin necessari per tal de vendre posteriorment la nostra destinació.