12/02/2017

Calafell reconeix públicament el mèrit i els èxits de 111 esportistes locals

La Nit de Campions 2017 omple el Teatre municipal

111 esportistes de Calafell han rebut el reconeixement públic en la Nit de Campions 2017, organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament. També ha estat reconeguda la tasca de 14 clubs i entitats. Els guardons lliurats honoren l’esforç i la dedicació de tots plegats, i molt en particular els èxits assolits durant l’any 2016.

El Teatre Auditori municipal s’ha omplert aquest 10 de febrer en un acte que ha començat amb un moment molt emocionant: el record al desaparegut Juan Ríos, històric del futbol local i ànima, fins al seu traspàs, de l’Escola de Futbol Base Calafell.

En el decurs de la gala, han estat proclamats com a millors esportistes de l’any dos valors molt joves: el piloto de motos Àlex Toledo (15 anys) i la gimnasta Marina Torà (8 anys). També s’han lliurat uns premis especials que reconeixen la trajectòria esportiva (Marta Vera, entrenadora de patinatge artístic), els valors humans (Alfonso Pena, del Club Dòmino Calafell), el patrocini esportiu (Caprabo), la solidaritat esportiva (Vilarenc Aqua) i l’associació esportiva de l’any (EF Base Calafell).

Un altre d’aquests premis ha recaigut en Port Segur-Calafell per la seva col·laboració en tota mena d’esdeveniments esportius, no únicament nàutics. I encara un altre en l’empresa calafellenca Repulsados Lasa, que va fabricar la major part de les 15.000 torxes olímpiques que es van usar als Jocs de Rio de l’any passat.

La tinent d’alcalde d’Esports, Maite González, ha destacat, en la seva intervenció en l’acte, els valors de l’esport com a afany de superació personal i com a element de cohesió social. Però ha recordat també la importància de l’exercici físic per a la salut. “Tots els estudis indiquen que un 10% dels casos atesos al sistema sanitari tenen el seu origen en el sedentarisme. Per tant, invertir en esport és invertir, a més de en moltes altres coses, en salut”, ha dit.

La regidora ha recordat, a més, el suport econòmic que rebran les entitats i els esportistes individuals durant aquest 2017, que ha xifrat en 120.000 euros, només en subvencions ordinàries, a banda les extraordinàries que puguin aprovar-se per fets excepcionals.

De la seva banda, l’alcalde, Ramon Ferré, ha explicat els projectes de millora i ampliació dels equipaments esportius municipals que estan en marxa o que ho faran properament. S’ha referit, en concret, a la remodelació del camp de futbol del Passeig de la Unió (que allotjarà part de la competició de futbol dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018) i de la propera construcció d’un gimnàs al nucli antic, on podran entrenar-se i competir els 200 gimnastes del club calafellenc d’aquesta especialitat.

Palmarès complet

El palmarès complet de premiats és aquest:

Millors esportistes
Martina Torà, gimnàstica
Àlex Toledo, motociclisme

Premis especials
Premi especial Ajuntament de Calafell: Luis de Patricio, Port Segur-Calafell
Trajectòria esportiva: Marta Vera, entrenadora de patinatge artístic
Patrocini esportiu: Marychón Serrano, Caprabo
Associació esportiva de l’any: EF BASE Calafell
Solidaritat esportiva: Vilarenc Aqua
Valors humans: Alfonso Pena, Club Dòmino Calafell
Premi especial Ajuntament de Calafell: Eduardo Sánchez, Repulsados Lasa

Quadre d’honor
Club Escacs Calafell: Francisco Rojas, Pablo Palma, Llibert Ventós, Jordi Ponce, Roberto Segura, Francisco Méndez.

Gimnàstica: Sònia Vidal, Miquel Mañé, Laia Núñez, Anna Hill, Carla Navarro, Marian Benerradi, Claudia Gutiérrez.

Rem: Cristina Guasch, Joan Baldrich.

Futbol EF Base Calafell: Pedro Salor, Pau Espiña, Nick Nayack, Pol Roman, Lucas Camps, Alex Torà, Víctor Díez, Piero Fenu, Marc Marcas.

Futbol sala: Carles Martrat, Alejandro Garrone, Pol Poblador, Enrique Ortiz, David Mira.

Club Dòmino Calafell: Ángel Vaquero.

Associació Dòmino Segur: Ramona Requena.

Duatló i triatló: Alessia Bartolino.

Petanca: Rosario Inés Lizón.

Tennis platja: Begoña del Toro.

Patí Català: Joan Pedemonte.

Ball esportiu: Guillem Pascual.

Bàsquet: Daniel Llorente, Carla Romero, Erica García, Júlia Pous, Camila Gutiérrez, Olga Gutiérrez, Maria Nogales, Marta Ventura, Sara Tamayo, Tania Pérez, Marta Soler, Aitana Ignes, Andrea Blanco, Airam Toldi, Andrea Cuerva.

Atletisme: Nerea Amorós, Naoufel Erraui, Nayara Amorós.

Patinatge artístic: Maria Miravent, Sergi Bonsoms, Anaïs Mercadé León.

Futbol At. Segur: Daniel Montenegro, Adel Gamra.

Vela: Jordi Sánchez, Beto Torné.

Curses de muntanya: Jordi Romero, Neus Pardo.

Hoquei patins: Ferran Riera, Sergi Garriga, Albert Marimon, Sergi Raventós, Borja Espinosa, Josep Solé, Marc Romeu, Jon Borrego, Arnau Nin, Albert Rascado, Arnau Fontanilles, Joan Marimon, Eric Raventós, Sergi del Arco, Roger Ros.

Futbol UE Segur: Antonio Navas, Edgar Fontiveros, Juan José Herencia, Alan Enfedaque, Breno Souto, Carles Espinosa, Sergi Masana, Daniel Martín, José Luis Pardo, Biel Alonso, Edgar García, Albert Bonsoms, Javier Pardo, Alex Rovira, Oriol Lorente, Nil Lorente, Cristian Díaz, Fco. José Marín, Gerard San Nicolás, Carlos García, Daniel Almoguera, Guillem Eiriz, Alejandro Sacristán, Ivan Jiménez, José Antonio Pachón.