21/05/2024

Calafell reformularà les subvencions esportives per a incentivar les entitats amb base i esportistes empadronats

Una de les principals novetats és que els ajuts a esportistes individuals destacats aniran a les seves entitats

L’Ajuntament de Calafell reformularà les subvencions esportives per a 2024, de forma que quedin incentivades les entitats, en particular les que compten amb base i estan formades preferentment amb esportistes empadronats. També se seguirà “premiant” l’esport femení i l’esport tradicional, entre altres conceptes, com l’esport federat, que provenen de les convocatòries d’anys anteriors.

Una de les novetats és que els ajuts que fins ara es donaven a esportistes individuals es destinaran a les entitats a les quals pertanyin, que seran qui els gestioni. Aquests ajuts es mantindran en el cas que l’esportista individual destacat practiqui un disciplina que no tingui un club al municipi.

La regidora d’Esports, Julia Fernández, explica: “Serà un sistema que beneficiarà les entitats i evitarà eventuals ‘duplicitats’, que no poden ser. Però, a més, farà més clara i senzilla la justificació de les despeses que han de realitzar per a poder cobrar la subvenció”.

Una altra novetat afecta la part de subvencions atorgades per qüestions socials. A partir d’ara, de la gestió se’n farà càrrec els serveis socials municipals, per garantir que la valoració de la possible vulnerabilitat sigui realitzada per professionals i se'n preservi la confidencialitat. Els serveis socials també recomanaran quina és la millor activitat per a la situació d’aquestes persones.

“En tot cas, els diners s’ingressaran a les entitats, no directament a les persones”, explica la tinent d’alcalde de Drets Socials, Helena Rubio.

La proposta ja ha passat pel Consell Municipal d’Esports, òrgan de participació ciutadana en aquest àmbit. Amb aquest aval, properament anirà a un ple de l’Ajuntament.