20/07/2020

Comencen a Segur unes noves obres del pla de xoc contra les inundacions

Per millorar la captació d’aigües del diposit de retenció del parc de la Casa Vella, que ara no funciona a ple rendiment

Aquest dilluns comencen a Segur de Calafell unes noves obres del pla de xoc contra les inundacions. Els treballs es faran a l’avinguda d’Espanya, entre els carrers Joan Maragall i Repòs, i tenen la finalitat de millorar la capacitat de recollir aigua de pluja del dipòsit soterrani existent al parc de la Casa Vella.

El dipòsit, construït anys enrere, reté les aigües que baixen i les deixa anar a poc a poc perquè no s’inundin els carrers de més avall. Quan es va redactar el pla de xoc, es va detectar que no fa plenament aquesta funció, perquè no hi entra prou aigua, i va recomanar-se la creació de nous eixos de captació. Així doncs, les obres consistiran a ampliar la xarxa de recollida de pluvials.

El tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica que “aquestes són unes obres clau per reduir la inundabilitat a la part baixa de Segur, en l’àmbit del torrent de la Casa Vella”. Perín afegeix que “volem enllestir-ho ja, perquè aviat arribaran els aiguats del final de l’estiu i els de la tardor”.

Segons Perín, aquesta obra és un bon exemple del pla de xoc: “Hi ha molta inversió feta en la prevenció de les inundacions, però algunes obres no funcionen a ple rendiment. Per això, amb un bon manteniment i poca inversió podem assolir una millora important”.

Dispositiu de trànsit

Les obres duraran tota la setmana i obligaran a tallar la circulació en tots dos sentits a l’avinguda d’Espanya, entre els carrers Joan Maragall i Repòs. La circulació sentit muntanya es desviarà pel carrer Mèxic fins al carrer Costa Rica. La circulació sentit platja ho farà pels carrers Repòs i Barcelona, fins a Ronda Universitat. L’avinguda d’Espanya, entre Repòs i Nicaragua serà d’entrada i sortida del veïnat. A tots els carrers afectats pels desviaments es prohibirà aparcar per facilitar el pas de l’autobús i la recollida de brossa.