12/12/2019

El programa municipal d’educació viària es posa en marxa un curs més

“Sobre Rodes” busca que els alumnes adquireixin hàbits i comportaments respectuosos i segurs

“Sobre rodes”, el programa d’educació viària impulsat per la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament i la Policia local, s’ha posat en marxa un curs més. Les novetats d’enguany són que arribarà a totes les llargs d’infants i que s’anirà introduint a ensenyament secundari, a més d’algunes sessions extra a primària, on ja cobreix tots els centres.

El programa “Sobre rodes”, que forma part del Pla Educatiu d’Entorn, va arrancar a finals de 2018 amb una prova pilot. Des de llavors, s’ha anat ampliant a tots els centres i, de forma gradual, ho farà a totes les etapes educatives.

L’objectiu de “Sobre Rodes” és que els alumnes de les escoles adquireixin hàbits i comportaments adequats respecte l'educació viària per garantir la seguretat d'ells i de totes les persones que es troben a la via pública, i també per prevenir al màxim els accidents. L’activitat consisteix en una xerrada a càrrec d’agents de la Policia local, seguida d’un simulacre de circulació en un circuit que es munta al pati de l’escola.

La tinent d’alcalde d’Ensenyament, Lluïsa Lastra, explica que “només essent conscients dels perills i riscos de la circulació i de les conseqüències que por tenir el fet de respectar les normes viàries des del paper de vianant, conductor o passatger, podran els nostres alumnes adquirir bons hàbits i actuar correctament”.