05/06/2023

Els pressupostos participatius per a 2024 reben 24 propostes de la ciutadania

L’estudi tècnic de les idees es farà al llarg de l’estiu i les votacions seran al setembre

Els pressupostos participatius per a 2024 de l’Ajuntament de Calafell han rebut 24 propostes de la ciutadania, un cop tancat el termini de presentació, aquest 2 de juny. Les propostes poden consultar-se a la plataforma de participació Decidim Calafell.

Una part important de les propostes presentades tenen a veure amb l’espai públic i la neteja. També es proposen millores als centres educatius del municipi i a diferents equipaments. I n’hi ha de relatives a la conservació de la natura i el benestar dels animals. Les iniciatives no són gaire diferents, pel que fa a aquests àmbits generals, a les recollides en convocatòries anteriors dels pressupostos participatius.

A partir d’ara, el calendari serà el següent:

  • Estudi tècnic de les propostes: entre el 5 de juliol i el 31 d’agost d’agost de 2023.
  • Estudi de propostes per part del Consell Ciutadà: 5 de setembre de 2023.
  • Votacions de les propostes: de les 9 hores del 8 de setembre a les 14 hores del 29 setembre de 2023.
  • Incorporació de les propostes guanyadores al pressupost per a 2024: durant el mes d’octubre de 2023.

La quantitat sotmesa a votació ciutadana continua sent de 500.000 euros, limitant el cost de les propostes a un topall de 200.000 euros. Amb aquest màxim es vol diversificar les propostes que acabin realitzant-se i que no tota la partida sigui copada per un únic projecte.  Les propostes que la ciutadania pot proposar i han d’estar relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

La tinent d’alcalde de Participació en funcions, Helena Rubio, destaca “l’elevat nombre de propostes presentades, un any més, però sobretot el fet que la ciutadania entengui l’actual filosofia dels pressupostos participatius”. Rubio recorda que “les propostes han d’estar relacionades amb algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU per a l’any 2030. La ciutadania s’està fent seva aquesta idea: les propostes dels darrers anys en són bona mostra”.