19/01/2022

Els serveis municipals van recollir 147 gossos de la via pública durant el 2021

Dues terceres parts van poder ser recuperats pels propietaris gràcies al fet que portaven el xip

Els serveis de l’Ajuntament de Calafell van recollir 147 gossos de la via pública durant l’amy 2021. Dues terceres parts, 109, van ser recuperats pels seus propietaris, gràcies al fet que portaven el xip d’identificació, la qual cosa demostra la utilitat d’aquest sistema, més enllà que sigui obligatori.

De la resta de gossos recollits, 13 van ser acollits o adoptats, i 25 van anar a una protectora.

“Aquestes dades demostren la importància que els animals de família portin el xip, ja que si s’escapen o es perden, serà més fàcil que puguin tornar a la seva llar”, diu la regidora de Qualitat de Vida Animal de l’Ajuntament, Helena Rubio.

La regidora afegeix: “Posar el xip al nostre animal de companyia no és tan sols complir la normativa, sinó refermar el compromís que hi adquirim. Recordem que un animal domèstic perdut al carrer redueix dramàticament la seva expectativa de vida”.

En aquest sentit, és important recordar que durant 2021, a Calafell van ser censats 189 gossos. A més, es van gestionar 38 autoritzacions per a la possessió de gossos potencialment perillosos.

Recordem que, en breu, obrirà les seves portes el centre d’acollida de gossos, que s’ha acabat de construir al Parc Empresarial. Aquest centre permetrà proporcionar un allotjament digne als animals recollits en espais públics. L’equipament estarà orientat a trobar una acollida definitiva en famílies per als gossos que hi arribin. Però per a aconseguir l’adopció es buscaran tota mena de fórmules. Per exemple, gossos que puguin fer companyia a persones grans, però també gossos adequadament ensinistrats per protegir dones maltractades.