04/08/2021

Ja és oficial: els nous descomptes en el peatge de la C-32 comencen l’1 de setembre

Bonificacions per als viatges d’anada i tornada el mateix dia i amb el mateix origen i destinació

Ja és oficial. El proper 1 de setembre entrarà en vigor el nou sistema de descomptes en el peatge de la C-32 per als viatges diaris. La Generalitat ho va avançar el passat 16 de juliol en una trobada amb els municipis, celebrada a Calafell. Però faltava la confirmació oficial, en forma d’un acord de govern, que ja ha estat aprovat.

El nou sistema consisteix en aplicar descomptes en la tarifa del peatge en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i amb el mateix origen i destinació.

Els descomptes van des del 40% en el tram entre Castelldefels i Sitges (barrera de Vallcarca) al 70% en el de Sitges al Vendrell (barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell) i s’aplicaran als vehicles lleugers de quatre rodes, de dilluns a divendres no festius.

Les bonificacions s’aplicaran a partir del primre viatge. Hi haurà un límit de 4 trànsits diaris (2 d’anada i 2 de tornada). És acumulable als descomptes de vehicle ecològic i 3 o més ocupants, però el descompte total no pot superar el 75%. Finalment, caldrà usar un sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema Via T) o l’aplicacio gratuïta Awai.

Amb aquest nou model de descomptes, es vol augmentar l’ús de la via, afavorir la mobilitat interna i contribuir a millorar la vida de les persones que viuen o treballen als municipis d’aquesta zona.

Les persones que vulguin beneficiar-se d’aquests descomptes s’han de registrar prèviament al web d’autopistes. En aquesta pàgina hi podeu trobar tota la informació sobre els descomptes i com fer el registre.