29/07/2020

Ja es poden demanar els ajuts municipals al teixit econòmic local per la pandèmia

El termini estarà obert fins al proper 18 d’agost

Aquest dimecres, 29 de juliol, s’obre el termini per demanar els ajuts que l’Ajuntament de Calafell ha establert per pal·liar els efectes de la pandèmia en el teixit econòmic local. Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament, amb la data límit del 18 d’agost.

Aquests ajuts estan nodrits amb un fons de 750.000 euros, aprovats per l’Ajuntament dins del pla de rescat local per la Covid-19. Es destinaran al comerç, el sector turístic i als autònoms. Són ajuts compatibles i acumulables als que els beneficiaris hagin rebut o puguin rebre d’altres administracions.

Hi ha quatre línies d’ajuts:

–Sector turístic: hotels, pensions, apartaments turístics i empreses que gestionen habitatges d’ús turístic (inscrites en el Registre de Turisme de Catalunya). S’hi destina una partida de 85.000 euros.

–Sector comercial. S’hi dediquen 425.000 euros.

–Altres sectors: empreses o autònoms d’altres sectors econòmics. La partida és de 140.000 euros.

–Establiments comercials amb presència i participació activa en el portal virtual decalafellacasa.com. S’hi destinen 100.000 euros.

Els barems pels quals s’atorgaran els ajuts tenen en compte, per exemple, si les empreses o establiments han hagut de tancar amb motiu de l’estat d’alarma, o  han estat oberts perdent facturació. També compta, entre altres, el nombre de treballadors i si l’empresa té un o més establiments oberts al municipi. Hi haurà punts extra per a les activitats econòmiques que funcionin tot l’any i per a les quals hagin realitzat millores de la imatge exterior i de l’interior del local. També rebran punts els autònoms que contractin laboralment altres persones. I els autònoms que es dediquin al món de la cultura, la música o les arts.

Recordem que, a més d’aquests ajuts, l’Ajuntament té una partida de 354.172,11 euros per a promoció comercial. Aquests diners es destinaran a campanyes per fomentar l’activitat i les compres durant els mesos d’estiu al comerç local. D’altra banda, l’Ajuntament recorda que no descarta crear noves línies d’ajuts al teixit econòmic municipal, a partir de la tardor, si la situació no millora o empitjora.


On fer la sol·licitud telemàtica

La sol·licitud s’ha de fer a seu.calafell.cat, a la pestanya “Tràmits i gestions”, apartat “Activitat econòmica i ocupació". Per a qualsevol dubte o aclariment, les persones interessades es poden adreçar a:
 
Secció Turisme (Telf: 977 699141)
Secció Comerç i portal web (Telf: 977 699009 – ext 674)
Altres sectors i autònoms (Telf: 977 699009 – ext 679)