14/12/2019

La campanya "I tu, jugues en català?" incorpora noves botigues a Calafell

Iniciativa per a promoure les joguines en català pel Nadal i Reis

La campanya “I tu, jugues en català?” pretén donar visibilitat a l’oferta de jocs i joguines en català, que cada any és més important, així com fer conèixer els establiments que tenen en el seu estoc aquests productes. A Calafell s’han incorporat nous establiments i ja n’hi ha quatre d’adherits, tots del nucli de la Platja: Ralet, Ralet..., Joguines Llorens, Magatzems Calafell i Llibreria Papiol.
 
La campanya “I tu, jugues en català?” s’articula bàsicament a través del web www.cpnl.cat/jocs. Els consumidors hi trobaran un cercador dels més de 700 jocs amb presència manifesta del català, en la llengua del joc, si és el cas, o en l’etiquetatge o embalatge. Aquest cercador permet fer cerques segons l’edat, el tipus de joc, el fabricant, etc. Al mateix web es poden consultar les adreces de les botigues de joguines adherides. Així mateix, els nens que vulguin escriure la carta als reis hi trobaran un model, que com cada any també es repartirà en paper als centres educatius del municipi i als esdeveniments relacionats amb les festes de Nadal organitzats per l’Ajuntament o amb la seva col·laboració.

Per exemple, aquest 14 de desembre, l'Oficina de Català del CPNL participarà a la Tarda de jocs que es farà al Centre Cívic Cinema Iris amb una mostra de joguines en català.

Al web també hi ha calendari d’activitats que els centres de normalització lingüística de tot Catalunya estan organitzant durant aquestes festes de Nadal.
 
A banda del web, també hi ha una app gratuïta, que es diu “I tu, jugues en català?”, tant per a Android com per a IOS, amb un cercador que permet consultar els jocs i fins i tot valorar-los. Finalment, qui vulgui posar-se a prova dels seus coneixements sobre els jocs i joguines en català pot contestar un qüestionari que es troba a l’adreça www.cpnl.cat/sayi

Si bé aquestes setmanes prèvies a les diades de Nadal i Reis són les més fortes pel que fa a la venda de jocs i joguines, l'objectiu és estendre la campanya al llarg de tot l'any, promocionant la pràctica i el coneixement del joc en català.