19/10/2020

La nova il·luminació del Castell revaloritza el monument i significa un important estalvi d’energia

S’estrena commemorant el Dia Mundial del Càncer de Mama

La nova il·luminació exterior del Castell de la Santa Creu de Calafell, inaugurada aquest cap de setmana, revaloritza el monument i en fa créixer l’atractiu turístic. Però a la vegada, significa un importantíssim estalvi d’energia, en usar tecnologia led: el consum d’electricitat serà una fracció mínima del de la instal·lació anterior.

Aquesta mateixa tecnologia permet canviar el color de la llum i fer il·luminacions artístiques o commemoratives. Per exemple, amb motiu de determinats dies internacionals, com va ser el cas de la il·luminació inaugural, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama. D’ordinari, el Castell estarà il·luminat amb una llum blanca càlida.

Segons indica l’alcalde, Ramon Ferré, “el Castell ha esdevingut, fins i tot més que la Ciutadella Ibèrica, el principal argument patrimonial del nostre municipi i és ja el monument més visitat”. I afegeix: “L’estem posant al dia, amb la il·luminació i les museïtzacions interior i exterior, perquè mantingui i incrementi el seu atractiu turístic”.

D’altra banda, l’obra realitzada soluciona definitivament l’obsolescència de l’anterior il·luminació, que a banda l’elevat consum, tenia un munt de deficiències i avaries constants, que costaven força diners, tot i ser pegats.