09/08/2022

L’Ajuntament ajusta la climatització de tots els seus edificis i apagarà la il·luminació del Castell a mitjanit

La propera mitjanit entren en vigor les noves normes d’estalvi energètic decretades pel govern central

L’Ajuntament de Calafell ha implantat en tots els edificis i equipaments municipals les noves normes d’estalvi energètic decretades pel govern central, que entren en vigor la mitjanit entre el 9 i el 10 d’agost. El Reial Decret-Llei 14/2022 estableix obligacions, d’aplicació en el cas d’edificis d’ús públic. Seran aquestes:

  • Als edificis municipals, hi haurà les limitacions de temperatura d’aire condicionat i calefacció establertes: 27 graus en el cas de l’aire condicionat i 19 graus, en el de la calefacció. A més, es garantirà una humitat en l’ambient entre el 30% i el 70%.
  • Es revisaran tots els locals municipals amb accès directe des del carrer per comprovar que les portes es tanquen automàticament i no resten obertes, amb el corresponent malbaratament d’energia.
  • La il·luminació exterior del Castell de la Santa Creu s’apagarà a mitjanit. En horari d’estiu s’apaga a les 2 de la matinada. Tot i que el govern ha matisat que les il·luminacions de monuments no caldria apagar-les, l’Ajuntament considera que fer-ho és una mesura pedagògica que no s’ha de desaprofitar. Si hi ha una activitat nocturna, com les Nits al Castell, hi haurà l’enllumenat necessari per a la seva celebració i per a l’accés segur del públic.


L’Ajuntament demana que els establiments i serveis privats compleixin també la part d’aquesta normativa que els afecta directament.