19/08/2020

L’Ajuntament crea ajuts per les famílies que no puguin pagar el menjador escolar davant la impossibilitat d’oferir autobús al migdia

Les sortides esglaonades dels centres per prevenir contagis fan del tot impossible donar el servei de transport a l’hora de dinar

L’Ajuntament de Calafell donarà ajuts destinats a les famílies que no puguin pagar el menjador escolar, davant la impossibilitat d’oferir autobús al migdia. Aquests ajuts ja estaran disponibles aquest setembre, amb l’inici del curs acadèmic. Són ajuts a l’educació que complementaran les beques menjador, que atorga el consell comarcal del Baix Penedès, i que també cobriran altres necessitats de les famílies.

El transport escolar als migdies és del tot inviable tècnicament el proper curs. La sortida esglaonada de l’alumnat dels centres, mesura destinada a prevenir contagis, fa impossible completar una ruta d’anada i tornada durant la pausa dels migdies. Ja en els cursos anteriors aquests horaris estaven al límit i hi havia infants que tenien just 20 minuts per dinar a casa seva abans de tornar a agafar el bus. Però amb els protocols de la pandèmia resulta impossible.

El tinent d’alcalde de Mobilitat, Miguel Ángel Perín, precisa que “l’ajut de menjador no té caràcter general i, en particular, no és una compensació per suplir el servei d’autobús”. Afegeix: “Els ajuts seran per a famílies que acreditin tenir dificultats per assumir el cost del menjador. Recordem, a més, que la quota de l’autobús també baixarà, ja que no es donarà el mateix servei”.

De la seva banda, la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets, Helena Rubio, recorda que “cada any destinem una partida econòmica a complementar les beques menjador, en els casos que hi ha una necessitat avalada pels serveis socials municipals i que no hagi quedat prou en coberta. Però també atenem necessitats relatives a material escolar, ulleres, activitats extraescolars si són positives per a infants amb família desestructurada, o l’assistència a la llar d’infants...”. Rubio també diu: “Enguany, a més, els ajuts ajudaran les famílies que, per la seva situació, tinguin dificultats per recollir els infants al migdia, a la vegada que per costejar l’assistència al menjador”.