30/10/2015

L'Ajuntament es persona com a part acusadora en unes diligències judicials per multes de trànsit cancel·lades

Hi estan imputats l’anterior regidor de Seguretat Ciutadana i un sergent de la Policia Local

L’Ajuntament de Calafell ha decidit personar-se com a part acusadora en les diligències prèvies 912/2015, que instrueix el jutjat de primera instància i instrucció número 5 del Vendrell. Aquestes diligències tenen el seu origen en una investigació de la fiscalia sobre la cancel·lació de multes de trànsit, realitzada entre els anys 2011 i 2015. Hi figuren com a imputats l’anterior regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Clavero Sanz, i un comandament intermedi de la Policia Local, amb la graduació de sergent.

L’Ajuntament es persona després de rebre, per part del jutjat, l’oferiment d’accions legals com a  part perjudicada. L’import de les multes que van deixar de tramitar-se seria d’11.542,28 euros, segons una primera estimació elaborada per Base, l’organisme de recaptació de la Diputació de Tarragona, a qui l’Ajuntament de Calafell té delegat el cobrament de tributs, multes i altres    obligacions econòmiques. No es descarta que l’import final sigui superior.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha manifestat que “si es confirma el perjudici econòmic és obvi que s’ha de rescabalar, però més enllà d’això cal aclarir exactament què ha passat i arribar fins al final”.

Segons la informació de què disposa l’Ajuntament, una part important de les multes cancel·lades serien de la zona blava, tot i que també n’hi hauria per altres infraccions. Les multes s’havien originat per denúncies cursades per agents de la Policia Local i, presumptament, van ser anul·lades sense cap raó o motiu dels previstos a la llei.

La junta de govern local ha pres l’acord de comparèixer com a part afectada, de designar lletrats per representar l’Ajuntament en les diligències i de reclamar l’import que va deixar de cobrar-se en el moment que correspongui i a expenses de la tramitació processal.