19/12/2022

L’Ajuntament exigeix sanitaris a les escoles que atenguin necessitats dels infants amb diabetis i altres problemes de salut

També reclama més persones vetlladores per a a l’alumnat amb necessitats educatives especials

L’Ajuntament de Calafell exigeix, per unanimitat, que a les escoles i instituts hi hagi sanitaris que puguin atendre necessitats dels infants amb diabetis i altres problemes de salut. Un servei que atengui tasques que no poden encarregar-se al professorat, per no tenir formació sanitària, i que hauria de cobrir tant el dia a dia dels centres com les sortides escolars.

La moció, que recull una demanda de col·lectius de famílies afectades, explica les dificultats que pateixen. Unes dificultats que s’agreugen durant les excursions o les colònies. Sovint, un adult de la família ha d’acompanyar l’infant, deixant la feina i pagant-se l’excursió.

La complexitat d’atendre aquestes necessitats fa que alguns centres no siguin proclius que infants amb diabetis de tipus 1 i altres patologies puguin participar en activitats. Això, segons afirma la moció aprovada, és un greuge i una discriminació.

La demanda, que es traslladarà als departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat, inclourà una segona moció aprovada, també per unanimitat, en el ple d’aquest 15 de desembre. Aquest acord reclama més personal i mitjans econòmics i materials per a l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

L’acord constata que la dotació de persones vetlladores s’ha reduït dramàticament en els darrers tres cursos. Ha baixat tant el nombre de persones vetlladores, com les hores setmanals de servei. Una de les escoles s’ha quedat sense persona vetlladora.

Amb aquestes retallades, diu la moció, és impossible fer front a l’atenció a la diversitat. Afegeix l’acord que la inclusió a l’escola si aquesta qüestió no es converteix en prioritat i s’hi aboquen els esforços i recursos necessaris.