19/11/2018

L’Ajuntament farà un pla de voreres a les urbanitzacions

La inversió està calculada en mig milió d’euros i s’executarà mitjançant empreses locals

L’Ajuntament de Calafell tirarà endavant un pla de voreres a les urbanitzacions del municipi, tan bon punt enllesteixi el que està realitzat al nucli de Segur a finals d’enguany. Els serveis tècnics municipals han elaborat unes memòries (una per urbanització) que avalua en mig milió d’euros el cost de reparar i posar al dia les voreres d’aquests barris.

Les urbanitzacions incloses en aquest projecte són Bellamar, Mas Mel, l’Estany, Calafell Residencial, Calafell Parc, Mas Romeu i les Brises. Es faran, a més, alguns treballs puntuals a Valldemar. Seran actuacions, com en el cas de Segur, de reparació, reposició i de nova construcció, allí on no hi hagi vorera. També se seguirà la filosofia de deixar com a mínim un costat del carrer en bon estat, si el pressupost no arriba per a fer les dues bandes, per garantir un recorregut per carrer en les degudes condicions.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha anunciat que “a partir del gener, començarem a redactar els projectres i, quan estiguin acabats, licitarem les obres”. Ferré ha dit també que “aquestes obres les farem amb empreses locals del municipi. Segons l’alcalde, són actuacions més petites que es repartiran en lots. En el cas de Segur, pel volum de l’obra i el seu import econòmic calia fer una altra mena d’adjudicació, a una empresa més gran amb capacitat tècnica i financera per fer una obra gran.

Recordem que les obres del pla de voreres de Segur estan entrant en la seva recta final, ja que el termini acaba a finals de desembre. S’hi haurà invertit 1,9 milions d’euros, en més de 300 actuacions a 65 carrers del sector comprés entre la carretera i l’autopista. L’Ajuntament iniciarà aviat les obres de reparació de la vorera nord del Passeig Marítim, també a Segur, molt malmesa per les filtracions de la xarxa d’aigues: el projecte costarà un milió i mig d’euros. I també està preparant un altre pla de voreres per a Segur Platja, que serà també una actuació de gran pressupost.