06/03/2019

L’Ajuntament presenta el projecte del centre cívic de Valldemar

L’espai, situat al carrer Molina, donarà servei també a les Brises

L’Ajuntament de Calafell ha presentat un primer projecte per edificar el centre cívic de la urbanització Valldemar. En realitat, aquest equipament, que s’aixecarà al carrer Molina, donarà servei també a la urbanització les Brises, i serà un punt de trobada i d’activitats a uns dels barris més llunyans del centre de municipi.

Era una promesa de l’actual govern completar la xarxa de centres cívics als principals nuclis del municipi, així també com la de casals a les urbanitzacions que no tenien cap espai d’aquestes característiques. L’Ajuntament, en aquest sentit, també està treballant en el projecte del centre cívic de Mas Romeu.

El centre cívic de Valldemar  i les Brises es farà a un terreny que ja és de propietat municipal. L’edifici ocuparà una superfície d’uns 400 metres quadrats edificats, en una sola planta. Hi haurà un bar, per donar vida cada dia a l’espai, i dues sales per a activitats: una de gran, polivalent; i una de més petita, pensada més aviat per fer reunions. A més hi haurà uns vestidors i dutxes, ja que a l’exterior es farà una pista poliesportiva.

La intenció de l’Ajuntament és que sigui una pista de l’estil dels Cruyff Courts, uns camps de futbol amb un disseny molt peculiar. Segons explica la Fundació Johan Cruyf, són unes canxes que volen ser un punt de trobada segur i on els infants coneguin la importància de la unió, de fer amistats descobrir el propi talent i d’aprendre tant a guanyar com a perdre.