26/10/2022

L’Ajuntament “repesca” més de mig milió d’euros, la major part dels quals aniran a millorar carrers de Segur

El ple aprova una modificació pressupostària que passa el rasclet per partides que no podran gastar-se abans no acabi l’exercici

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat una modificació pressupostària que “repesca” més de mig milió d’euros de partides que no hi haurà temps d’invertir enguany. La major part d’aquests diners es destinaran a la millora de carrers del nucli de Segur de Calafell. La resta es destinarà a millorar equipaments esportius municipals i a la celebració de la Copa del Rei d’hoquei patins al nostre municipi

Els diners recuperats per aquesta via pugen a 526.319,53 euros. D’aquest import, 485.520 euros van a una partida de millora de carrers de Segur, que sumant aquesta aportació i la partida que ja existia, arriba a 1.025.610,25 euros.

A més, 35.000 euros van a la Copa del Rei d’hoquei, una de les principals competicions d’aquest esport que hi ha arreu del món i que serà un esdeveniment que promocionarà arreu el nostre municipi. I els 5.799,53 euros restants es destinaran als equipaments esportius.

El tinent d’alcalde de Serveis Interns, Javier Estepa, explica que les modificacions pressupostàries com aquesta són un clàssic cada final d’any a l’Ajuntament. Estepa diu: “Hem passat el rasclet pel pressupost, recuperant diners que no s’haurien pogut gastar abans d’acabar l’exercici i que, mentrestant poden aprofitar-se”.

El regidor afegeix: “Això no vol dir que els projectes originals s’abandonin. Simplement, en el proper pressupost es tornaran a posar els diners, acompassant-los amb la licitació i inici de les obres en qüestió”.

En aquest sentit, hi ha un canvi a explicar. Part dels diners que es “repesquen” provenen de l’acord entre els grups d’En Comú Podem i el PSC per aprovar el pressupost municipal de 2022. Les inversions previstes en aquest acord encara no s’han pogut posar en marxa i no és possible començar a materialitzar-se abans no acabi l’any. Els dos grups polítics han acordat traspassar al pressupots de 2023 l’execució dels projectes en qüestió: l’adequació del torrent de la Casa Nova i la millora dels passatges de les urbanitzacions.