19/01/2018

Movistar anuncia que desplegarà a Calafell la seva pròpia xarxa de fibra òptica

La companyia vol arribar al 100% del municipi i fer-ho ràpid aprofitant la infraestructura que ja posseeix

L’operador de telecomunicacions Movistar ha anunciat la seva intenció de desplegar a Calafell la seva pròpia xarxa de fibra òptica, diferent de la que està instal·lant des de fa uns mesos la companyia Orange. Movistar no té encara un calendari, ni cronològic ni per barris o zones, però sí que ha avançat que vol donar cobertura al 100% del terme municipal i que començarà durant aquest 2018.

Movistar, marca comercial de Telefónica de España SA, ha indicat, en tot cas, que preveu un desplegament relativament ràpid, ja que compta al municipi amb una infraestructura pròpia, de pals i canalitzacions, que li permetrà estendre part de la xarxa sense necessitat d’autoritzacions administratives, a banda la llicència municipal d’obres. Movistar, com qualsevol altra operador, sí que necessitarà permís de les comunitats de propietaris per fer passar el cablejat per les façanes dels edificis. Recordem que donar aquest permís no compromet el veïnat a contractar cap mena de servei.

Movistar ha plantejat, a més, la possibilitat d’oferir un servei equivalent al de la fibra, mitjançant la xarxa mòbil 4G, a aquells indrets del municipi on sigui molt complicat de desplegar el cablejat. Aquest servei tindria les mateixes prestacions i velocitat que la pròpia fibra.

Per exposar els seus plans, Movistar s’ha reunit amb l’Ajuntament, el qual els ha acollit amb prudència, ja que al projecte li falta encara força precisió pel que fa al calendari desplegament. No obstant això, el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, ha destacat que “el fet que hi hagi dos operadors competint al mateix temps, serà beneficiós per a Calafell i la ciutadania”.

Perín ha afegit que “dos operadors de la màxima potència estaran fent una cursa per aconseguir usuaris i això farà que treballin ràpid”.

Orange continua els treballs

Mentrestant, Orange continua els treballs de desplegament de la seva xarxa. De moment, compleix els terminis que va anunciar la passada tardor. Abans de Nadal, oferia 3.000 connectivitats, és a dir, podia oferir el servei a 3.000 habitatges. La companyia ha confirmat que a principis del proper estiu donarà cobertura a 12.000 habitatges, que venen a representar el 50% del parc immobiliari del municipi.

El regidor d’Urbanisme ha subratllat que “hem fet saber a Movistar que Orange ha agafat una bona embranzida i que cal que no s’adormin i siguin ràpids”.