23/02/2022

1.400 inscrits a cada rua del Carnaval de la represa a Calafell

Aquest dijous, 24 de febrer, tonen les celebracions després de dos anys d’interrupció

Calafell comença aquest dijous, 24 de febrer, el Carnaval Xurigué de la represa, després de dos anys d’interrupció per la pandèmia. La limitació de participants per grup s’ha traduït en una inscripció molt per sota del que era habitual abans de la covid: hi ha 1.400 inscrits a cadascuna de les treus rues del nostre municipi, quan tradicionalment es fregaven els 6.000. Tanmateix, aquestes limitacions són vitals perquè el Carnaval pugui celebrar-se i, a la vegada, sigui el més segur possible.

S’han inscrit 16 carrosses: 3 locals i 13 visitants (procedents de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf). Porten 1.224 participants. De la seva banda, hi haurà 4 comparses sense carrossa: una de local i tres de visitants provinents de les mateixes comarques, amb un total de 164 persones.

”Som conscients de l’elevat cost econòmic que per a molts grups representa participar en el Carnaval i del fet que sense un nombre alt de participants és difícilment assumible”, diu la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, Lluïsa Lastra.

Tanmateix, Lastra afegeix que les mesures que s’han hagut d’adoptar estan “adaptades a la situació sanitària actual”. “Si tot va bé i l’any vinent hem recuperat la normalitat, ho canviarem. Però ara hem d’aplicar aquestes limitacions per tenir una celebració fent les coses bé i minimitzant riscos”, ha subratllat

Així mateix, la regidora indica que “hem volgut premiar la decisió de participar de les colles de Carnaval i de fer unes celebracions lluïdes amb un increment important de la subvenció que reben per part de l’Ajuntament”.

El programa


D’altra banda, el programa serà aquest;

Dijous, 24 de febrer de 2022

A la plaça de Catalunya de Calafell tindran lloc els següents actes:

17.30 h. XOCOLATADA INFANTIL.

18 h. ESPECTACLE INFANTIL.

19 h. Arribada i PREGÓ a càrrec de Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

 

Divendres, 25 de febrer de 2022

22.00 h. Inici de la RUA DE CARNAVAL DE SEGUR DE CALAFELL.

Itinerari: Passeig Marítim/carrer Loira, Passeig Marítim, carrer Carme Desvalls, carrer Pablo Picasso, avinguda Catalunya, plaça Pau Casals, carrer Joan Maragall, parc de la riera de la Casa Vella.

 

Dissabte, 26 de febrer de 2022

17.30 h. CARNAVAL INFANTIL, al Pavelló Jaume Vilamajó de Segur de Calafell.

22.00 h. Inici de la RUA DE CARNAVAL DE LA PLATJA DE CALAFELL.

Itinerari: plaça dels Països Catalans, carrer Manuel Benet Ortiz, rambla Costa Daurada, Passeig Marítim, Carrerada d’En Ralet, carrer Doctor Dachs, carrer Sant Pere, avinguda Mossèn Jaume Soler, plaça de l’Estació, carretera de l’Estació, carretera del Sanatori.

 

Diumenge,  27 de febrer de 2022

12.00 h. CARNAVAL INFANTIL, al Pavelló Joan Ortoll de Calafell.

17 h. Inici de la RUA DE CARNAVAL DE CALAFELL (Poble).

Itinerari: rambla Mossèn Jaume Tobella, passeig de la Unió, carrer Priorat, Rambla Nova, carretera del Sanatori, passeig de la Unió.