22/02/2022

Les rues del Carnaval de Calafell tindran punts lila

Servei per a prevenir agressions sexuals i LGTBI-fòbiques en espais públics de lleure

Les tres rues del Carnaval de Calafell tindran punts lila, per tal de prevenir agressions sexuals i LGTBI-fòbiques durant la seva celebració. Les seves ubicacions i horaris seran els següents:

  • Divendres 25 de febrer. Rua de Segur. Avinguda Catalunya, cantonada amb el carrer Pablo Picasso, de 22:30 a 1:30 hores.
  • Dissabte 26 de febrer. Rua de la Platja. Carrer Monturiol, cantonada amb el Passeig Marítim, de 22 a 4 hores.
  • Diumenge 27 de febrer. Rua del Poble. Passeig de la Unió, davant del CAP, de 17:30 a 20:30 hores.

Segons explica Isabel Bou Bayona, presidenta de la comissió d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament, “tenim un compromís amb la ciutadania de fer de festes com el Carnestoltes espais segurs davant les violències sexuals”.

La regidora recorda que els punts lila “tenen la funció de prevenir l'assetjament, l'abús i les agressions i d'assessorament i actuació en cas que es produeixi algun d’aquests fets. Però són també un punt d'informació envers la igualtat, el feminisme i la lluita contra les violències sexuals i LGBTI-fòbiques”. I afegeix que “convidem a la ciutadania a acostar-se als punts lila i informar-se d’aquest servei i de les accions i campanyes que desenvolupa”.

Què és un punt lila

Un punt lila és un espai de suport i seguretat professional per a la prevenció de l'assetjament, l'abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTI-fòbiques als espais públics, així com d'assessorament i actuació en cas que se'n produeixi alguna. És també un punt d'informació envers la igualtat, el feminisme i la lluita contra les violències sexuals i LGBTI-fòbiques.

Les seves funcions són aquestes:

  • Informació sobre prevenció i eines per l'actuació davant d'una agressió masclista.
  • Acompanyament en cas d'agressió sexual
  • Registre d''assetjaments, abusos i agressions masclistes.
  • Espai reservat i íntim per a víctimes.
  • Si escau, derivació i/o acollida o acompanyament.
  • Compliment del Protocol de seguretat contra les violències sexual en entorns d'oci de la Generalitat de Catalunya i el Protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci.