10/05/2024

21.477 calafellencs i calafellenques són cridats a les urnes aquest diumenge 12 de maig

Els col·legis electorals són els mateixos que en les últimes convocatòries de l’any passat

21.477 calafellencs i calafellenques són cridats a les urnes aquest diumenge vinent, 12 de maig, a les eleccions al Parlament de Catalunya. Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que és qui elabora el cens electoral, 20.772 votants viuen a Calafell i 705, resideixen a l’estranger, però conserven el seu dret de vot a l’últim municipi on van estar empadronats.

Aquest diumenge s’elegiran els 135 diputats i diputades que formaran el Parlament de la XV legislatura. 18 dels escons s’escullen a la circumscripció de Tarragona, a la qual pertany Calafell. Els electors del municipi es trobaran 18 paperetes diferents als col·legis electorals, ja que aquest és el nombre de llistes que es presenten.

Com a nota històrica, recordem que la nova legislatura hauria de ser la XIV. Tanmateix, el 2021 el Parlament va aprovar que el passat mandat passaria de ser el XIII a esdevenir el XIV, per reconèixer la primera legislatura de la cambra durant l’època de la Generalitat republicana. Per tant, la nova, que començarà després dels comicis de diumenge, ha passat a ser la XV.

Els col·legis seran oberts de 9 a 20 hores i recordeu que per poder votar us heu d'identificar amb el DNI, el passaport o el permís de conduir.

Els col·legis electorals seran els mateixos que en les darrers convocatòries, municipal i general, de 2023. És a dir:

  • Gimnàs de l’escola del Castell (carrer Cosme Mainé 11)
  • Celler de Cal Bolavà (avinguda de la Generalitat 1)
  • Gimnàs de l’escola Santa Creu (carrer Joan Nin 5)
  • Centre Cívic Cinema Iris (carrer Vilamar 21)
  • Gimnàs de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer (carrer Josep Lluís de la Rosa 2)
  • Pavelló Jaume Vilamajó (avinguda Alemanya 1)
  • Institut La Talaia (carrer Brasil 8)
  • Centre Cívic Montse Civit (al Port)

Si teniu algun dubte d’on us toca votar, l’Ajuntament té a la seva web un formulari que us permet comprovar la inscripció en el cens i que, a la vegada, us informa del vostre col·legi. L’adreça del vostre col·legi figura també en la tarja censal que heu hagut de rebre al vostre domicili.