09/05/2024

La Policia local de Calafell instrueix diligències per il·lícits penals a 17 persones en les dues darreres setmanes

Diferents dispositius i una presència ràpida i eficaç al carrer han donat aquest resultat

La Policia local de Calafell ha realitzat en les dues últimes setmanes un seguit de dispositius i accions que han tingut com a resultat la instrucció de diligències per il·lícits penals a 17 persones. Més de la meitat dels casos comportat la detenció, i en tots una denúncia penal.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament, Marc Casellas, explica: “Aquest resultat sorgeix dels dispositius realitzats i d’una presència ràpida i eficaç al carrer”.

El passat dia 25 d'abril, en dos controls efectuats, un de trànsit als accessos i un al nucli de la Platja, es van identificar diverses persones i dues d'elles tenien pendent les corresponents ordres de recerca i detenció.

En altres controls, es van produir dues detencions en trobar una quantitat important de substàncies estupefaents. La primera, en un control de trànsit a la rotonda d'accés a la carretera de l'Estació, es va trobar una persona amb una quantitat de marihuana suficient per aser considerada infracció penal. La segona va ser a l'estació de Calafell, en trobar a un jove una quantitat de haixix que també es va considerar delicte contra la salut pública.

També es va procedir, la tarda del passat 30 d'abril, a la detenció d'una persona, delinqüent habitual, per presumpta agressió sexual a una noia als voltants del Port de Segur. La noia va informar als agents que l'home en qüestió li havia picat al cul, l'havia insultat i l'estava seguint.

Els passats 2 i 5 de maig, es van practicar altres dues detencions per robatoris amb violència a la zona de Mercadona de Calafell i una altra persona per intent de robatori a un habitatge.

En controls de trànsit, s’han instruït diligències a vuit persones: quatre per alcoholèmia positiva molt elevada, tres per conduir un vehicle a motor sense tenir permís de conduir i un altre conductor per pèrdua de vigència per punts del permís.

El cap de la Policia local, l’inspector Albert Romero, recorda que “estem al servei de la ciutadania, que pot contactar amb nosaltres davant qualsevol dubte, inquietud o inseguretat”. Romero afegeix: “Si observeu persones que ues poden ser sospistoses de cometre algun acte incívic o il·lícit penal, no dubteu a trucar al 112”.