05/10/2020

Aquest dilluns comencen les votacions de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2021 de Calafell

Les persones empadronades de més de 16 anys podran votar fins al 26 d’octubre, amb un nou sistema per autentificar el vot electrònic

Aquest dilluns, 5 d’octubre, comença la votació de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2021 de l’Ajuntament de Calafell. Hi podran participar les persones empadronades de més de 16 anys. El vot, que acabarà el proper 26 d’octubre, es farà a la plataforma de participació electrònica decidim.calafell.cat.

Les propostes finalistes són un total de 42, que poden veure’s en aquest enllaç. Recordem que enguany les iniciatives presentades per la ciutadania havien d’estar relacionades amb els disset objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU, dins de l’anomenada Agenda 2030. Cada persona pot votar diferents propostes fins a exhaurir el límit de 500.000 euros, que és l’import que l’Ajuntament sotmet a decisió directa de la ciutadania.

Enguany s’estrena un nou sistema per autentificar el vot electrònic. És un sistema semblant al que s’usa quan fem algun pagament per internet i l’entitat bancària ens envia un sms amb un codi per completar l’operació. A les persones que estiguin votant se’ls demanarà un mòbil al qual enviar-los el codi, que serà imprescindible per completar la votació.

“És un sistema molt senzill i al qual la immensa majoria de persones estan acostumades, per poc que hagin fet una compra per internet”, diu Helena Rubio, tinent d’alcalde de Participació Ciutadana. “En tot cas, qui tingui qualsevol dubte pot adreçar-se a la nostra àrea perquè l’ajudin a realitzar la votació”, afegeix.

Recordem que per participar en els pressupostos participatius cal estar registrat a la plataforma decidim.calafel.cat.