02/10/2020

L’Ajuntament posa en marxa el concurs de vídeos “Tens un minut per a la igualtat?”

Amb 60 segons de creativitat, la ciutadania pot ajudar a conscienciar sobre la igualtat i a lluitar contra la violència de gènere

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa el concurs de vídeos “Tens un minut per a la igualtat?”. El certamen recollirà vídeos d’un màxim de 60 segons de durada, elaborats per la ciutadania amb la intenció de conscienciar sobre la igualtat de gènere, el feminisme, la inclusió i el respecte LGTBI, les relacions afectives sanes entre dones i homes, i el rebuig i la prevenció de la violència de gènere.

Per participar-hi  no cal tenir equips professionals, n’hi ha prou amb un mòbil i una bona història per explicar, diuen des de Cortoespaña, empresa que col·labora en l’organització d’aquest concurs.

“Volem estimular la capacitat creativa de la ciutadania de Calafell, a la vegada que promovem la reflexió i la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere”, diu Isabel Bou Bayona, presidenta de la comissió d’Igualtat i Drets de l’Ajuntament.

Per a participar, cal omplir el formulari que trobareu en aquests enllaços:

Formulari d’inscripció en català: https://bit.ly/3l1DCUQ

Formulari d’ inscripció en castellà: https://bit.ly/30qfqUb


Una de les dades que es demanen és un enllaç des del qual poder descarregar el vídeo participant. Tots les  obres podran veure’s en un canal de Youtube creat per a l’ocasió (cliqueu aquí).

Els vídeos participants, que han de ser inèdits, no han de tenir so, música, diàlegs ni crèdits. I han de ser en format horitzontal (es desqualificaran els vídeos rodats en vertical). Les bases completes són aquí.

Per participar cal viure, estudiar, treballar o haver nascut a Calafell. O, simplement, estimar Calafell, opció que obre la participació d'arreu. Les persones menors que vulguin inscriure-s’hi hauran de comptar amb l’autorizació de la seva mare, pare o tutor legal. També cal aquest permís quan en les obres hi apareguin menors. L’autorització s’ha de complimentar en el formulari de participació.

El certamen té un primer premi dotat amb 150 euros; un segon premi, de 100; i un tercer, de 50. La data límit per a la inscripció és el 31 d’octubre, i els treballs guanyadors es donaran a conèixer el 16 de novembre. El 23 de novembre tindrà lloc el lliurament dels premis amb les persones creadores dels treballs guanyadors.