01/10/2020

L’Ajuntament treu a licitació les obres per completar la remodelació del carrer Jesús

El projecte representa una inversió d’1,19 milions d’euros

L’Ajuntament de Calafell ha tret a licitació les obres per completar la remodelació del carrer Jesús, una de les vies principals del nucli del Poble. El projecte, que representa una inversió d’1.193.744,94 euros (IVA inclòs), preveu actuar al tram comprés entre el carrer Mare de Déu de la Cova i la rambla Mossèn Jaume Tobella.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, explica que “tirem endavant una altra obra molt potent al municipi i continuem amb la reapració i renovació de carrers”. Les empreses interessades en la realització d’aquesta obra poden presentar les seves ofertes fins al proper 5 de novembre.

L’actuació serà com la que va fer-se en el tram de carrer Jesús ja remodelat, el principal tret distintiu del qual és la plataforma única. Aquesta opció soluciona l’estretor de les voreres actuals, que fan gairebé impossible el pas de vianants i no compleixen la normativa d’accessibilitat. Però també es renoven els serveis soterrats, totalment o parcialment, i es crea una xarxa d’aigües pluvials.També s’eliminen cablejats aeris. La pavimentació serà a base de llambordes, com en els carrers remodelats en els últims anys al nucli antic.

A efectes de la licitació, l’obra s’ha dividit en dos lots. Un es refereix al tram entre els carrers Mare de Déu de la Cova i Pou. L’altra, inclou la resta. Això és perquè el primer tram forma part de l’àmbit del Pla de Barris del Nucli Antic i el seu cost, 310.784,51 euros, serà subvencionat en un 50% per la Generalitat. L’altre tram té un cost de 882.960,43 euros, ue assumeix l’Ajuntament.

Les dues parts de les obres, tanmateix, podran simultanejar-se. El termini d’execució està fixat en sis mesos. Hi haurà afectacions en la circulació, que seran importants perquè el carrer Jesús és una artèria principal del nucli del Poble, i que es mirarà de minimitzar en el possible.