07/11/2023

Arriba al municipi “Generación D”, la campanya itinerant que impulsa el desenvolupament de les competències digitals

El Port de Segur acollirà els dies 11, 13 i 14 de novembre un autobús que permet aprofundir en les habilitats digitals de qui vulgui assistir-hi

El cap de setmana vinent arriba al municipi “Generación D”, la campanya itinerant que impulsa el desenvolupament de les competències digitals. L’autobús de la campanya estarà al Port de Segur de Calafell els dies 11, 13 i 14 de novembre en horari de matí i tarda, excepte el 14, que només estarà al matí. Per organitzar la participació en els tallers que s’ofereixen cal fer una inscripció prèvia, mitjançant un formulari en línia.

“Generación D” és una iniciativa impulsada per RTVE per a combatre la bretxa digital que pateixen diversos col·lectius socials i franges d’edat. En aquest sentit, està oberta a tothom, però amb especial atenció a persones grans, dones de més de 45 anys, persones aturades...

Els responsables de la campanya expliquen que la digitalització forma part del dia a dia i que cal conèixer un mínim de recursos per poder-s’hi manejar. L’experiència que ofereix “Generación D” vol orientar els usuaris en un desenvolupament senzill de les seves competències digitals, aplicable a tots els àmbits de la vida quotidiana.

Aquesta experiència, consistent en tallers, jocs i activitats, té una durada d’entre 30 i 40 minuts i és totalment gratuïta.

La unitat mòbil que estarà al Port està equipada amb tecnologia immersiva que convida a participar en una sèrie d'activitats pràctiques per fomentar i incentivar el desenvolupament de les competències digitals. Una experiència que s'ajustarà a les necessitats de cada usuari.
Comença amb un test autodiagnòstic que permetrà conèixer el nivell en competències digitals de cada participant. Amb els resultats, es personalitza l'experiència i es posa a disposició de l’usuari un gran nombre de de cursos, formacions o tallers amb els quals desenvolupar i enfortir els seus coneixements.
 
Totes les activitats donen punts. Amb aquesta puntuació es genera un rànquing de municipis d’Espanya i, qui l’encapçali al final de la campanya, rebrà un premi.