06/11/2023

La V Cursa de la Dona bat el récord de participació i de recaptació per a la lluita contra el càncer

Les inscripcions han aconseguit 21.770 euros, que es destinaran a projectes oncològics de l’hospital del Vendrell

La V Cursa de la Dona, celebrada aquest diumenge, 5 de novembre, a Calafell, ha batut el seu récord de participació, amb més de 2.100 participants. També ha estat l’edició que ha recaptat més fons per a la lluita contra el càncer. Les inscripcions per a córrer o caminar, sumades al dorsal zero, han reunit 21.770 euros.

Els diners es lliuraran a l’hospital del Vendrell, concretament a un seguit de projectes oncològics que s’hi desenvolupen. Aquests projectes atenyen tant la investigació com la millora de l’atenció als malalts i l’acompanyament a les famílies.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament, Julia Fernández, ha expressat “un agraïment enorme a totes les persones que han fet possible aquest èxit”. “Un èxit”, ha afegit, “que no ho és per unes xifres o unes altres, sinó per la solidaritat col·lectiva que hem demostrat com a municipi i pel que ajudarà a lluitar contra aquesta malaltia”.

En donar a conèixer, al final de la cursa, l’import final recaptat, es va anunciar també que, en el conjunt de les cinc edicions són ja 80.000 euros els diners recollits. Un import que s’ha lliurat a diverses iniciatives, tant científiques com d’iniciativa social, que lluiten contra el càncer.

Gràcies al patrocini de Vilarenc Aqua

L’èxit d’aquesta activitat ha estat de moltes persones i col·lectius, però cal destacar el patrocini del centre esportiu Vilarenc Aqua. La seva aportació econòmica ha cobert la major part de les importants despeses que comporta una activitat tan gran com la Cursa de la Dona. Això ha permès que, a diferència de l’any passat, quan no va haver-hi patrocinador, la recaptació íntegra de les inscripcions s’hagi pogut destinar a la causa solidària contra el càncer.

Anabel Morales, directora de Vilarenc Aqua, diu: “Estem molt contents d’haver pogut col·laborar en l’organització i l’èxit de la cursa. Estem encantats de participar en les activitats que se celebren a Calafell, que és el municipi on treballem, ens hi hem arrelat i sentim com a nostre”.