09/03/2022

Calafell celebrarà aquest diumenge 13 de març la 21a Xatonada popular

Torna la festa gastronòmica en format presencial després de la interrupció per la pandèmia

Calafell celebrarà aquest diumenge vinent, 13 de març, la 21 Xatonada popular. A partir de les 10 del matí, a la plaça del Manila (Confraria de Pescadors) començaran a servir-se les 750 racions que prepararà l’organització, preparades per dos dels restaurants del municipi que formen part de la Ruta del Xató: A Can Pilis i Càtering Eusebio.

El preu serà de 7 euros la ració, que inclou xató, pa i vi procedent d’agricultura ecològica DO Penedès de les bodegues Pinord, de Vilafranca del Penedès. Hi haurà 60 racions sense gluten, incloent el pa.

Atès que és necessari mantenir unes mesures de prevenció sanitària, enguany les racions no es podran consumir al carrer. Sí que podrà fer-se una masterclass sobre l’elaboració del xató, a càrrec de Manel, semifinalista de la vuitena edició de Masterchef Júnior. A més a més i com en anys anteriors, també hi haurà una fira d’aliments artesanals i la tradicional trobada de plaques de cava.

“El més important, però, és que anem avançant en la recuperació de la normalitat i que podem recuperar activitats presencials, encara que sigui amb alguna limitació”, diu la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra.

La Xatonada popular no s’havia pogut celebrar en format presencial des de l’any 2019. El març de 2020 va ser de les primeres activitats a desconvocar-se per l’esclat de la pandèmia. De fet, s’havia de celebrar el primer dia que va estar en vigor el primer estat d’alarma i el confinament domiciliari. L’any 2021, es va substituir per la possibilitat d’adquirir racions de xató, amb el mateix preu que a la Xatonada, a diferents establiments, per emportar.

cartell xatonada popular calafell 2022