27/06/2024

Calafell impulsa de nou, per quart any consecutiu, la campanya contra el masclisme que retrata els agressors, no les víctimes

La iniciativa destaca que hi ha actituds que estan “normalitzades” entre el jovent, però que són delicte

L’Ajuntament de Calafell impulsa de nou, per quart any consecutiu, la campanya contra el masclisme que retrata els agressors, no les víctimes. És un enfocament diferent que, des del primer dia, ha rebut el suport i el reconeixement de figures prominents del moviment feminista, que en destaquen que posa el focus on ha d’estar.

La campanya torna a recordar que hi ha moltes actituds masclistes que són delicte. En concret,  s’adreça especialment a les persones joves, que de vegades tenen normalitzades aquestes conductes. “Però que són delicte”, diu la tinent d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament, Helena Rubio.
 
Per això, els “protagonistes” de les imatges de la campanya són homes, “perquè són ells els que han de canviar d’actitud”, afegeix Rubio. “No és només aprofitar que va borratxa. És un delicte”, és un dels lemes de la campanya. Un altre: “No és només cridar-li a una noia. És un delicte”.

La realització d’aquesta campanya és un dels compromisos del Protocol local contra les violències sexuals en espais públics d’oci, que l’Ajuntament de Calafell va aprovar el febrer de 2021.