21/07/2022

Calafell participa en un repte d’Ecovidrio per millorar la recollida selectiva d’envasos de vidre

El sector hostaler en genera més de la meitat del total i la xifra no para de créixer pel turisme estival

L’Ajuntament de Calafell participa aquest estiu en un repte convocat per Ecovidrio fomentar la recollida selectiva d’envasos de vidre. A Catalunya, participen en aquest repte 27 municipis; 150, sumant-hi la resta de la costa mediterrània (Andalusia, Múrcia, Comunitat Valenciana i les Illes Balears). El premi és la Bandera Verda, que reconeixerà els municipis que esdevinguin exemple de sostenibilitat en aquest àmbit.

La Bandera Verda és una iniciativa per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre a les zones costaneres, ocasionat pel turisme estival. Al sector hostaler s’hi genera el 52% dels residus de tots els envasos que es posen en circulació. I la xifra no para de créixer.

A més a més, l’equip d’informació ambiental de l’empresa municipal CEMSSA durà a terme, per primera vegada, una enquesta a peu de carrer sobre les pràctiques sostenibles dels establiments hostalers. Es preguntarà per l’eficiència energètica, el malbaratament alimentari, l’estalvi d’aigua i la gestió de residus. Amb els resultats obtinguts, s’elaborarà la primera edició del Baròmetre sobre sostenibilitat hostalera a les nostres costes, que aportarà una fotografia del sector i servirà per a compartir casos d’èxit i bones pràctiques

A més, per primera vegada el nostre equip d'informació ambiental durà a terme a peu de carrer una enquesta sobre les pràctiques sostenibles dels establiments hostalers en matèria d'eficiència energètica, malbaratament alimentari, estalvi d'aigua i gestió de residus. Amb els resultats obtinguts elaborarem la primera edició del Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera a les nostres costes, que ens aportarà una fotografia del sector i ens servirà per compartir casos d'èxit i bones pràctiques.